Opel Kadett aniversează 80 ani: O istorie în imagini

Opel Kadett își sărbătorește ziua de naștere. Modelul de clasă compactă al casei din Russelsheim a împlinit frumoasa vârstă de 80 ani. ISTORIA MODELELOR COMPACTE OPEL.

Primul model Opel Kadett a impresionat, atât din punct de vedere tehnic, cât şi în materie de preţ. Începând cu 1936 şi până în 1940, în Rüsselsheim au fost construite peste 100.000 de autovehicule cu patru scaune, fabrica de autovehicule fiind chiar şi atunci una dintre cele mai moderne din Europa. Primul model Kadett cu construcţia unitară revoluţionară a caroseriei, disponibil în varianta sedan sau decapotabilă, costa doar 2.100 de mărci germane.

Până în prezent, 11 generații Kadett și Astra s-au bucurat de succes în segmentul din care fac parte: Peste 24 de milioane de autovehicule Opel Kadett şi Opel Astra vândute reprezintă o cifră impresionantă şi o performanţă notabilă.

Aliniate unul în spatele celuilalt, toate autovehiculele compacte Opel construite până acum ar depăşi 100.000 km şi ar crea o coloană de autovehicule care ar înconjura ecuatorul de două ori şi jumătate.

1936-1940: Opel Kadett 1 – Mașina poporului

Kadett, zweitürige Limousine 1938

Modelul agil cu patru locuri putea să atingă o viteză de aproape 100 km/h şi şi-a găsit rapid locul în inimile publicului larg.  Acesta a fost apreciat şi de presă: „Aşa cum au confirmat primele teste rutiere, modelul Kadett nu este, cu siguranţă, un autovehicul obişnuit în acest segement,” a scris un ziar din Germania, „Braunschweiger Tageszeitung”, pe 5 decembrie 1936. Şasiul cu suspensie faţă independentă Dubonnet şi puntea spate cu arcuri lamelare proveneau de la modelul Opel Olympia, iar motorul din fontă cenuşie cu patru cilindri în formă de L a fost construit pe tiparul modelului Opel P 4. Unitatea dezvolta o putere de 23 cp, având o capacitate cilindrică de 1.073 cc. Avantajele preluării tehnologiei de la un sistem modular a reprezentat, de asemenea, un factor cheie pentru preţul scăzut al autovehiculului.  Întocmai ca modelul înrudit Olympia, cu care semăna, Kadett era un autovehicul modern.  Se caracteriza prin proporţii armonioase, cu o caroserie hatchback și faruri integrate. În anul 1938, o optimizare majoră la mijlocul ciclului de viață a adăugat o nouă mască de radiator în stilul recent art deco, experții considerând astăzi acest model drept o generație intermediară.

Adaugati comentariu