Opel Kadett Impuls I: 30 de ani de la prezentarea strămoșului modelului Corsa-e

Opel marchează 30 de ani de la prezentarea modelului electric Kadett Impuls I. În 1990, Opel experimenta cu un vehicul electric cu o autonomie de 80 kilometri.

Opel are astăzi în ofertă modelul Corsa-e, un automobil full-electric ce folosește un motor de 136 CP și o baterie de 50 kWh. Modelul electric de clasă mică are o autonomie oficială de 337 km măsurată conform standardului WLTP.

Însă, Opel testează propulsia electrică de mai bine de 30 de ani. În 1990, modelul Opel Kadett Impuls I punea bazele unui viitor automobil electric. Creat ca vehicul experimental pentru a explora posibilitățile unui automobil electric de oraș, Kadett Impuls I a fost dezvoltat împreună cu concernul energetic german RWE și producătorul de baterii SAFT.

Alimentarea motorului electric era asigurată de un set de baterii nichel-cadmiu. Pentru a optimiza distribuția greutății, acestea erau integrate în compartimentul motorului și sub portbagaj. Cântăreau în total 310 kg, ofereau 14,3 kWh de energie și aveau un volum de 170 de litri.

Modelul Kadett Impuls I avea o puterea maximă de doar 16 kW (22 CP). Modelul accelera de la 0 până la 50 km/h în 10 secunde. Viteza maximă a mașinii de 1.000 kg era de 100 km/h. Sistemul de frânare recupera parțial energia cinetică generată în urma decelerării și o stoca sub formă de electricitate în baterie.

Încărcarea bateriilor se făcea în cinci ore, iar autonomia maximă era de 80 kilometri.

Noul Opel Mokka – primul SUV electric

Via Opel

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top