Opel Movano: generație nouă și versiune electrică pentru utilitara germană

Opel a lansat oficial noua generație a utilitarei Movano: noul model este disponibil inclusiv în variantă full-electric.

A treia generație a modelului utilitar Opel Movano a debutat oficial. Pe lângă versiunile cu motorizări clasică, Opel propune în premieră și o variantă electrică numită Movano-e. Opel completează astfel gama de vehicule utilitare electrice, noul model alăturându-se utilitarelor mai mici Combo-e și Vivaro-e.

Opel Movano-e (2021)

Generație nouă Opel Movano

Motorul electric folosit de noul Opel Movano-e oferă 122 CP (90kW) și un cuplu de 260 Nm. Viteza maximă a fost limitată electronic la 110 km/oră. Pentru stocarea energiei electrice, Movano-e poate fi configurat cu o bateriede 37 sau 70 kWh. Autonomia este de 117, respectiv 224 kilometri.

Bateria este montată sub podeaua modelului, astfel că volumul de încărcare rămâne la cote bune, între 8 și 17 metri cubi. Vor fi disponibile mai multe variante de lungime și înălțime pentru caroseria modelului Movano.

Variantele echipate cu motor termic dispun de propulsorul diesel de 2.2 litri ce poate oferi 120 sau 165 CP și un cuplu maxim de 300 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte, puterea fiind transmisă către puntea față.

Noul model Movano împarte platforma tehnică cu frații săi din grupul PSA: Peugeot Boxer și Citroen Jumper. Generația anterioară Opel Movano era bazată pe modelul Renault Master/Nissan NV400.

Via Opel

Adaugati comentariu