Opel OPC vine la Geneva

Opel va prezenta două premiere mondiale la această ediţie a Salonului Auto de la Geneva (6-18 martie 2012): noul SUV subcompact Mokka şi noul Astra OPC.

Participanţii la conferinţa de presă a Opel de la Geneva vor putea vedea nu doar modul în care Opel îşi extinde gama de produse cu noul Mokka şi noul Astra OPC, dar şi cum aduce mai multă emoţie brandului şi clienţilor. Noul Astra OPC sport coupé (260 kW/280 CP) este cel mai puternic Astra construit şi oferă clienţilor o experienţă sportivă de condus, ca şi foarte multă emoţie.

Cu noul Astra OPC, versiunea high-performance a Astra GTC are premiera mondială la Geneva. Motorul modelului OPC 206 kW/280 cp 2.0 litri este capabil de cuplu de 400 Nm şi o viteză maximă de 250 km/h. Este prima oară când un Astra atinge o astfel de viteză.

Suspensia faţă avansată HiPerStrut de pe Astra OPC este una dintre marile noutăţi, permiţând maşinii să livreze putere fără compromis. În combinaţie cu şasiul FlexRide, cu tipurile prestabilite de condus “Sport” şi “OPC”, Astra OPC oferă manevrabilitate de vârf.

Astra OPC vine de asemenea cu scaune tip scoică foarte performante, realizate cu tehnologie de vârf. Ambele scaune de faţă cresc experienţa dinamică şi sportivă la condus prin introducerea unui material de ultimă oră, foarte uşor, o poziţie de condus mai joasă şi suport lateral crescut.

Comparativ cu greutatea unui scaun convenţional, acestea sunt cu 45% mai uşoare. Niciun alt producător auto nu a folosit într-o maşină de producţie un material compozit, turnat prin injecţie. Noul scaun se laudă cu până la 18 setări diferite.

Tehnologia OPC, dezvoltată exclusiv de Opel trebuie să treacă un test de anduranţă de 10.000 de kilometri pe faimoasa pistă de curse Nürburgring din Germania. 10.000 de kilometri în condiţiile dure ale buclei de nord sunt echivalentul a 180.000 kilometri în condiţii normale.În acest an, Opel are şi mai multe motive să fie entuziasmat de Salonul Auto de la Geneva.

Adaugati comentariu