Opel, Peugeot și Citroen vor comercializa doar vehicule utilitare electrice pentru transportul de pasageri

Cele trei mărci auto din cadrul Grupului Stellantis vor comercializa începând din acest an doar vehicule comerciale electrice.

Mărcile Opel, Peugeot și Citroen, parte din Grupul Stellantis, au anunțat că, începând cu anul 2022, vor oferi doar vehicule comerciale de pasageri electrice. Modelele comerciale destinate transportului de marfă sunt în continuare disponibile atât în varianta electrică, cât și cu motorizări termice.

Decizia vizează variantele pentru pasageri ale modelelor Combo Life, Vivaro Combi, Zafira Life, Berlingo, SpaceTourer, Rifter și Traveller.

Doar utilitare de pasageri electrice

Astfel, variantele pentru pasageri ale utilitarelor Combo Life, Vivaro Combi, Zafira Life, Berlingo, SpaceTourer, Rifter și Traveller vor putea fi comandate numai în versiuni cu motor electric, în Europa. Mărcile europene folosesc baterii de 50 sau 75 kWh, iar autonomia modelelor variază între 230 și 330 kilometri. Motorul electric folosit de toatele modelele Opel, Citroen și Peuget are 136 CP și 260 Nm.

Rămâne de văzut dacă Grupul Stellantis va aplica această strategie și în țările din Europa de Est. Cele trei mărci și-au anunțat deja intența de a deveni complet electrice. Opel vrea ca din 2028 să vândă exclusiv automobile electrice.

Peugeot studiază și propulsia pe bază de hidrogen și are deja în producția de serei modelul utiliar e-Expert Hydrogen.

În 2022, pentru modelele Peugeot Rifter și Citroen Berlingo VP, clienții din România vor putea comanda vehicule cu motor termic (BlueHDI), dar exclusiv cu omologare N1.

Via Stellantis

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top