Opel pregătește un concept misterios și motoare noi

Concept Opel

Opel a dezvăluit că lucrează la un concept, cu ocazia Zilei Tehnologiei, care a avut loc la Russelheim, în Germania. Constructorul plănuiește și o serie de motoare noi care vor ajunge în gama sa începând cu anul viitor.

Șeful diviziei de Design de la Opel, Mark Adams, susține că viitorul concept va reprezenta “exact ceea ce vrem noi de la aceast[ companie”. Acesta va fi prezentat la sfârșitul lui 2018, iar compania ar putea alege chiar Salonul Auto de la Paris pentru marele eveniment, în cazul în care Opel își va confirma prezența în Capitala Franței. Pentru moment, modelul apare sub o prelată care lasă să se ghicească doar semnătura luminoasă a farurilor LED și o nervură proeminentă care taie capota în două.

Sub umbrela PSA, Opel va avea tot mai multe modele construite pe platformele CMP (Common Modular Platform) și EMP2 (Efficient Modular Platform). Acestea sunt foarte flexibile, iar Opel poate construi pe ele orice tip de model, de la coupe-uri și decapotabile până la crossovere.

Tot la Ziua Tehnologiei (TechDay), Opel a anunțat că va lansa noua generație Corsa anul viitor, având la bază platforma CMP. Modelul va fi costruit în Spania, la Zaragoza, și va fi disponibil și ca mașină electrică. Va fi unul dintre cele patru modele electrificate ale companiei pe care Opel vrea să le trimită pe șosele până în 2020. Ulterior, compania va electrifica toate modelele.

Opel concept motoare

Opel își canalizează atenția în direcția electrificării, dezvoltând o nouă generații de motoare pe benzină cu patru cilindri pentru Grupul PSA, care vor fi utilizate în cadrul unor sisteme hibride. Cu noua unitate, Opel va înlocui motorul Grupului PSA de 1.6 litri PureTech.

Unitățile vor ajunge sub capotele mașinilor grupului începând cu 2022, așa că modelele Citroen, DS, Peugeot, Vauxhall și Opel vor fi disponibile cu noile propulsoare, pe piața din China, America de Nord și Europa.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top