Opel Rocks-e: cvadriciclu electric destinat uzului urban

Opel Rocks-e

Opel Rocks-e este modelul soră pentru Citroen Ami: cvadriciclu electric cu motor de 8 CP destinat uzului urban.

Opel este parte din grupul PSA, iar gama de modele este acum înrudită cu cea a mărcilor soră Citroen și Peugeot. Nu este de mirare că Opel va avea în gamă și o versiune proprie a modelului Citroen Ami. Numit Opel Rocks-e acesta este un cvadriciclul electric destinat exclusiv uzului urban.

Opel Rocks-e

Opel Rocks-e este un SUM (Sustainable Urban Mobility)

Citroen Ami a fost prezentat la începtul anului trecut. Modelul francez are acum un frate geamăn în forma lui Opel Rocks-e. Opel își caracterizează cvadriciclul electric ca fiind un pas intermediar între scuter și automobil. Cu o lungime de doar 2,41 metri, Rocks-e poate transporta două persoane.

Opel Rocks-e
Opel Rocks-e (2021)

Modelul este propulsat de un motor electric de 8 CP alimentat de o obaterie de 5.5 kWh. Autonomia maximă oficială este de 75 kilometri, iar viteza maximă este limitată la 45 km/oră. O alimentare completă la o priză casnică de 220V durează 3 ore și jumătate.

Modelul va fi disponibil pe piața din Germania începând din această toamnă, unde poate fi condus cu permis categoria AM încă de la 15 ani. Nu a fost decis încă dacă va fi importat și în România.

Via Opel

Adaugati comentariu