Opel România – parteneriat extins pentru SuperRally

Opel în CN SuperRally

Opel România și Mihai Leu anunțau la începutul lui 2019 un nou parteneriat, extinzând colaborarea pentru al patrulea an consecutiv. Pentru 2020 desfăcurarea CN. SuperRally este sub semnul întrebării din cauza pandemiei de coronavisur (COVID-19).

Prin parteneriatul nou agreat, marca germană urma să susțină toate cele patru etape ale Campionatului Național de Super Rally și etapa CNVC de la Brașov – „Trofeul Opel”.

Opel în CN SuperRally

Campionatul Național de Super Rally este organizat de peste trei ani de Mihai Leu prin Clubul Sportiv AMC Racing. Mihai Leu, Campion Național la Raliuri, rămâne unul dintre cei mai importanți promotori ai sportului cu motor din România.

“Avem alături de noi Opel România cu care colabărăm extraordinar deja de trei ani. Toți cei din echipa Opel sunt foarte implicați în acest parteneriat și pasiunea lor pentru sportul cu motor se vede în tot ceea ce fac.” precizează Mihai Leu.

Modele Opel prezentate în premieră la SuperRally

Opel este marca auto germană care aduce tehnologia de ultimă generație în segmentul de volum, tehnologie disponibilă, de regulă, în segmentele  premium. Implicarea Opel ca partener în C.N. Super Rally a pornit de la ideea de a susține pasiunea pentru competițiile sportive.

Prima competiție automobilistică pe care a susținut-o Opel România nu a fost însă una de Super Rally, ci o etapă a CNVC 2016, cea de la Brașov, etapă care se numește acum Trofeul Opel și care se desfășoară în continuare.

În 2017, Opel România anunța, pe lângă parteriatul pentru etapa CNVC (Campionatul Național de Viteză în Coastă) de la Brașov și susținerea ediției pilot de Super Raly de la Craiova.

În 2018 parteneriatul s-a extins prin adăugarea etapei de Super Rally de la București, iar la începutul lui 2019 anunța un parteneriat care include și restul etapelor Super Rally(etapele din Mangalia și Târgu Mureș).

Opel în CN SuperRally

„Având o expunere foarte bună și o colaborare excelentă cu Mihai, extinderea parteneriatului în zona de Super Rally a venit ca o consecință firească. Am sustinut etapa de Super Rally de la Craiova și, ulterior, pe cea de la București. Ținând cont de rezultatele acestei colaborari, dorim să extindem parteneriatul și să susținem anul acesta și etapele de Super Rally de la Târgu Mureș și Mangalia.”- Cristian Milea, Country Director Opel România.

Ca și în anii trecuți, Opel a beneficiat de o zonă expozițională dedicată, în care a etalat gama, precum și  modele în premieră. Noutățile au fost anunțate pe parcursul sezonului de SuperRally.

SuperRally- scurtă recapitulare

Prima ediție oficială a Campionatului Național de Super Rally s-a derulat în 2018, în 2017 nefiind constituit ca și campionat. Încă din primul an, Campionatul Național de Super Rally s-a dovedit a fi un succes în ceea ce privește promovarea motorsportului în marile orașe ale țării, idee de la care a și pornit Mihai Leu. În 2018 au avut loc trei etape, pe trasee urbane, în municipiile Târgu Mureș, Craiova și București.

Opel în CN SuperRally

Cea mai numeroasă prezență, atât ca participare cât și ca audiență s-a consemnat la „Trofeul București Unicredit Leasing powered by Opel” care a avut la start peste 55 de concurenți din România și din străinătate.

În total, peste 120 de sportivi din raliuri, viteză în coastă și alte discipline au fost prezenți de-a lungul anului în etapele CN SuperRally 2018, printre care mulți campioni naționali și câștigători ai diverselor categorii (clase) din disciplinele pe care le reprezentau.

Deoarece mulți au concurat cu licență one-event nu toți cei înscriși au fost eligibili pentru clasamentele final și astfel, sportivii premiați la finalul sezonului 2018 în Campionatul Național Super Rally au fost: Vlad Cosma (Clasa 1); Costi Tudose (Clasa 2A) și Sorin Mihoc (Clasa 2B).

2019 – un an cu noi recorduri

Sezonul 2019 din Campionatul Național de Super Rally a programat 4 etape, noutatea față de ediția precedentă fiind apariția unei noi etape de start la Mangalia desfășurată între 10-11 mai pe străzile municipiului, cu un traseu care a mers din din centru și până în zona portului.

A doua etapă s-a desfășurat ca și în 2018 la Tîrgu Mureș, între 14 și 15 iunie, etapă care în 2018 adunase peste 8.000 de spectatori ce au urmărit evoluția a peste 45 de concurenți.

Opel în CN SuperRally

Craiova, municipiul care a găzduit și prima etapă pilot de super rally în 2017, a fost a treia etapă a sezonului 2019, competiția desfășurându-se între 13 și 14 septembrie. Marea finală s-a „jucat” și în 2019 tot la București, cu „Trofeul Unicredit Leasing powered by Opel” promotorul Mihai Leu schimbând însă configurația traseului față de 2018 pentru ca gradul de spectaculozitate al evenimentului să fie unul mult mai ridicat. Etapa a fost programată pentru perioada 25-26 octombrie.

Printre noutățile sezonului 2019 a fost introducerea, pe lângă clasele obișnuite, a unei noi clase, dedicată automobilelor electrice, după ce în 2018 fusese introdusă clasa „istoricelor”.

Finala de la București

Pe 26 octombrie 2019 s-a derulat actul final al sezonului doi al C.N. SuperRally. Piloți de top s-au reunit la București, pentru etapa finală din Campionatul Național de SuperRally powered by SuperBet, care a avut loc pe un traseu special amenajat în zona Parcului Herăstrău, pe șoseaua Kiseleff, accesul publicului fiind gratuit.

După un sezon plin de răsturnări de situație, caravana Super Rally venea astfel în Capitală pentru „Trofeul UniCredit Leasing powered by Opel”, pe noul traseu, cu un grad de spectaculozitate mai ridicat au fost prezenți peste 42 de piloți, printre care s-au aflat: Titi Aur, Bogdan Marișca, Mihai Leu, Costel Cășuneanu sau Dani Oțil.

Invitat special la etapa finală din 2019 a fost austriacul Manfred Stohl, fost Campion Mondial de Raliuri (Grupa N), prezent de această cu o mașină electrică, pe care urma să o împartă cu Dani Oțil.

Câștigătorul C.N. Super Rally din 2018, Vlad Cosma s-a impus în etapa finală a sezonului 2019, reușind să îl devanseze în ultimele manșe pe Costel Cășuneanu. Dar cele nouă puncte aferente locului secund au fost de ajuns pentru Cășuneanu să obțină titlul național.

Noul campion al competiției aflate la a doua ediție ajungea astfel la 38 de puncte după patru etape (două locuri 1, două locuri 2). Era al doilea titlu pentru pilotul din Bacău, după cel reușit la Clasa Extrem
în Campionatul Național de Off Road.

În clasamentul general al campionatului, Cășuneanu a fost urmat de Titi Aur, cu 26 de puncte și de Robert Barabas, cu 25 de puncte. Vlad Cosma, învingătorul de la București a încheiat sezonul pe 4, cu 24 de puncte.

Opel în CN SuperRally

Invitatul special al evenimentului, austriacul Manfred Stohl nu a concurat însă, mașina sa electrică de concurs fiind pilotată de Dani Oțil care a și câștigat Clasa Electric.

Performanță prin continuitate

Aproape 10.000 de spectatori au fost prezenți la evenimentul care a pus punct final sezonului 2019 de Super Rally. Securitatea traseului a fost asigurată de marca germană Opel, marcă recunoscută pentru democratizarea tehnologiilor de top în materie de siguranță.

Pe lângă modelele Insignia și Grandland X prezente pe traseu, publicul a putut admira întreaga gamă Opel în zona expozițională a evenimentului. Opel România este partener oficial pentru toate etapele Campionatului Național de Super Rally. Aceasta nu este însă singura competiție automobilistică susținută de Opel, marca din
Russelsheim a fost pentru al patrulea an consecutiv partenerul principal al etapei Campionatului Național de Viteză în Coastă de la Brașov, Trofeul Opel.

Pentru 2020, Mihai Leu, promotorul acestei serii, a anunțat un total de 6 astfel de evenimente. Ajuns la a treia ediție, Campionatul Național de Super Rally propune alte două noi orașe în acest an: Galați și Deva. Din păcate din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19) calendarul C.N. SuperRally 2020 va suferi modificări.

Trofeul Opel 2019 – A patra ediție consecutivă

De patru sezoane Campionatul Național de Viteză în Coastă” se încheie cu „Trofeul Opel” desfășurat pe varianta scurtă a traseului tradițional Brașov – Poiana Brașov.

Cu titlurile pe „masă” pentru mai multe clase, peste 91 de concurenți au luat startul la ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2019 ce s-a desfășurat la Brașov, în perioada 12-13 octombrie.

Trofeul Opel

În cadrul Trofeului Opel organizat de AMC Racing au fost stabiliți câștigătorii unui sezon foarte disputat.
Securitatea traseului a fost asigurată de marca germană Opel.

Pentru al patrulea an cosecutiv, Opel a fost partenerul principal al competiţiei. 2019 a fost un an palpitant pentru piloții înscriși în Campionatului Național de Viteză în Coastă, unul dintre cele mai vechi și cu tradiție campionate automobilistice de la noi. În fiecare an, „Trofeul Opel” este decisiv pentru câștigători.

Trofeul Opel Brașov 2019 a fost câștigat în cele din urmă de Stefan Stoev din Bulgaria, cel care a reușit pe lângă victorie să realizeze și un nou record al celebrei coaste de pe „Drumul Poienii”. Acesta a fost urmat de Cuzma Bogdan și de Nikolay Zlatkov.

Adaugati comentariu