Opel va afisa consumul real al masinilor

Opel 2.0 CDTi

De fiecare data cand cumpara masini noi, clientii sunt nemultumiti de diferenta dintre consumul real si cel publicat in fisa tehnica a autoturismelor. Discutiile care par a nu se mai termina pe forumuri si in cercurile pasionatilor de masini isi vor gasi totusi curand rezolvarea.

 

Opel face pasul spre normalitate: incepand cu jumatatea acestui an, va afisa consumul real al masinilor sale, alaturi de cel standardizat. Si nu, nimeni nu-i obliga (inca) s-o faca. Este o actiune complet voluntara a germanilor care urmaresc astfel cresterea credibilitatii si transparentei marcii. Pentru a determina consumul cel mai apropiat de cel real, Opel va folosi Procedura de Testare a Vehiculelor Ușoare Armonizată la Nivel Mondial (WLTP), care include conditii de testare mult mai apropiate de cele din viata de zi cu zi. Astfel, viitorii proprietari vor sti la ce consum sa se astepte din partea masinii pe care si-o doresc.

Primul model care va intra in noul program de testare va fi Opel Astra, in luna iunie. Datele referitoare la consumul minim si cel maxim de carburant vor fi publicate un viitor microsite dedicat. Pana la sfarsitul acestui an si alte modele ale marcii vor fi testate, iar rezultatele vor fi publicate pe acelasi site.  Mai mult, incepand cu 2017, acest program de testare va inlocui actualul si inexactul NEDC (Noul Ciclu de Conducere European). Astfel, vom avea oficial consumuri care sa oglindeasca mai bine conditiile normale de trafic pentru toate autovehiculele de pe piata.

Un alt mare pas pe care il va face Opel este sa implementeze tehnologia SCR (Reducere Catalitică Selectivă) in toate motoarele diesel pe care le fabrica, incepand cu luna august. Aceasta tehnologie permite reducerea NOx prin injectarea unei combinatii de apa si uree in sistemul de evacuare. De asemenea, ei vor pune la dispozitia autoritatilor propriile strategii de calibrare a motoarelor, pentru o colaborare proactiva intre cele doua parti. In final se urmareste alinierea simpla a motoarelor diesel produse de Opel la normele RDE (Real Driving Emissions), ce vor intra in vigoare incepand cu septembrie 2017.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top