Ora Cat, de vânzare în Europa

Ora Cat autoexpert

Dacă treci pe la standul Ora de la IAA Munchen 2021, pare că ai dat peste standul Porsche după o inundație zdravănă. 911 și Panamera au intrat la apă și s-au transformat în pisici. Toate modelele chinezilor s-au inspirat din designul celebrilor nemți. Iar de anul ăsta le vom vedea și pe străzile din Europa. Familia se numește Ora Cat, iar modelele: Good Cat și Lightning Cat. Foto: autoexpert, ora

Ora este o marcă ce aparține producătorului Great Wall Motors. Îți mai amintești de cea mai ieftină mașină electrică din lume? Se cheamă Ora R1 și poți citi despre ea aici. Prețul său de pornire în China este echivalentul a 7730 euro.

Ora Cat va avea mai mulți membri

Acum, producătorul asiatic debarcă în Europa. Que hora es? E ora pisicii. Pentru că, pe bătrânul continent, chinezii nu aduc modelul R1, ci vin cu familia Cat. Numitorul comun: elementele de stil împrumutate de la Porsche. Și cum doi membri din familia Cat au fost expuși la IAA 2021 din Munchen, nu vreau să-mi imaginez ce e acum în sufletele nemților care vizitează salonul! Deci, ce să fie: un 911 de clasă (aproape) compactă, sau o Panamera intrată la apă?

Ora Good Cat

Ora Good Cat autoexpert
Ora Good Cat

Referitor la hatch-ul sub-compact, cu a sa lungime de 4235 mm se poziționează fix între VW Polo și Golf. Îl cheamă Ora Good Cat. Pisica blândă, deci. Arată cu adevărat funky, vopsită în două nuanțe contrastante. Pe viu, pare o buburuză stilată, dar dinamică. Practic, nu poți trece pe lângă stantul Ora fără s-o admiri, pentru că te atrage ca un magnet.

Ora Good Cat autoexpert
Ora Good Cat

Chinezii de la stand ridică din umeri când îi întrebi de specificațiile tehnice. Dar, dacă dai iama pe site-ul chinezesc, afli că o pune în mișcare un motor electric de 143 CP și 210 Nm, montat pe puntea față și cuplat la o baterie Li-ion de 47,8 kWh. Viteza maximă atinge 150 km/h. Autonomia declarată este de 401 km, dar sunt (foarte) sceptic că va trece de 300 km. În China, prețul pornește de la echivalentul a 13.500 euro.

Ora Good Cat interior autoexpert

Există și o versiune cu baterie de 59,1 kWh, ce promite o autonomie de 501 km, la un preț de pornire de 17.400 euro. Cât despre concept-carul destinat pistei și aflat în poza din deschiderea articolului, nu va fi niciodată produs.

Ora Lightning Cat

Dacă nu-ți place pisica blândă, avem și pisica curentată. Ora Lighting Cat pare o Panamera mai mică. Explicația e simplă. Designerul familiei Cat este Emanuel Derta, care a venit de la Porsche. E foarte frumos și elegant și nu are nici măcar rame la geamuri! Dacă, însă, Good Cat este un model de serie, Lightning Cat este un concept. La cum îi știm pe chinezi, însă, nu se va schimba mult.

Interiorul este simplu și elegant, cu puține butoane și forme ”dulci”. În spate nu avem o banchetă, ci două scaune individuale. Nu știm nimic despre mototizarea electrică, doar că se țintește un sprint 0-100 km/h în 3,5 s.

 

 

 

 

Adaugati comentariu