Orice medic poate trimite un șofer la examinare

Noua declarație pentru părăsirea localității

O afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto depistată de orice medic ( nu doar cel de familie) te poate lasă fără permis.

Medicul va putea să trimită șoferii la o examinare medicală. Astfel, conducătorii vor fi obligați să se prezinte la o clinică autorizată, altfel vor risca să-și piardă automat permisul.

Acum, procedura nu prevede ce se întâmplă dacă șoferul nu se prezintă la examinare. Proiectul ce conține această propunere a fost adoptat azi la Camera Deputaților, conform unui material avocatnet.ro.

Este vorba de un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Deși a fost respins inițial de Senat, documentul a fost adoptat azi la Camera Deputaților și, pentru a se aplica, mai are nevoie de promulgarea prin decret prezidențial.

În esență, parlamentarii vor introduce o procedură mai clară referitoare la șoferii care suferă de afecțiuni ce nu permit deținerea permisului auto, care se poate încheia cu pierderea automată actului.

Orice medic poate trimite un șofer la examinare

Practic, orice medic, nu doar cel de familie (așa cum e acum), va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată.

Biletul de trimitere va fi trimis șoferilor cât mai repede, iar în maximum trei zile lucrătoare de la comunicare aceștia vor fi obligați să se prezinte la clinica indicată pentru o examinare medicală de specialitate.

Dacă afecțiunea se confirmă clinica va trebui să informeze poliția rutieră și șoferul își va pierde temporar dreptul de a utiliza permisul.

Șoferii își pot permisul numai după ce vor scăpa de afecțiunile medicale din cauza cărora li s-a retras actul.

Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial pentru a putea fi aplicat. La acest moment doar medicul de familie poate trimite șoferii la examinarea medicală.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top