Panamera S E-Hybrid, consum de 4,4 l/100 km în teste

Cu ocazia unui eveniment pentru presa internaţională – în cadrul căruia au fost efectuate peste 42 de teste auto cu modelul Panamera S E-Hybrid, acoperind în total peste 1.200 km – modelul a consumat, în medie, numai 4,4 l/100 km.

Cel mai bun rezultat înregistrat pe circuitul de curse pentru prima maşină hibrid cu alimentare la priză, din clasa de lux, a fost de 2,8 l/100 km. Aceste rezultate demonstrează faptul că, în utilizarea zilnică, este foarte posibil să se obţină un consum de combustibil similar cu cel obţinut în cadrul testelor NEDC, care este de 3,1 l/100 km.

Această performanţă a fost atinsă şi de patru modele de serie Panamera S E-Hybrid, în fiecare dintre ele aflându-se trei sau patru persoane, având sistemul de climatizare activat şi accelerând până la 230 km/h pe secţiunea de autostradă a traseului. Circuitul de test, cu o lungime totală de 28,7 km, a inclus un traseu în jurul oraşului Hockenheim şi a cuprins 6,5 km de drum de oraş, 9,2 km de drum de ţară şi 13 km de autostradă germană – fără limite de viteză pe alocuri.

O condiţie necesară pentru obţinerea acestor valori o reprezintă încărcarea bateriei litiu-ion de 9.4 kWh cu energie electrică. Modelul poate parcurge 36 de kilometri bazându-se numai pe motorul electric, fapt confirmat în practică, maşina înregistrând o valoare a consumului de carburant de 0,0 l/100 km şi emisii zero. Această valoare nu a fost atinsă numai în cadrul testelor NEDC pe dinamometru, ci şi pe stradă, chiar şi la o viteză medie de 54 km/h (pe când viteza medie din cadrul testelor NEDC este de doar 33 km/h).

Modelul Panamera S E-Hybrid asigură o putere combinată a sistemului de 416 CP (306 kW), accelerează de la zero la 100 km/h în 5,5 secunde şi are o viteză maximă de 270 km/h. Noul Panamera S Hybrid E va fi disponibil începând cu data de 27 iulie 2013.

E-Porsche Panamera S Hybrid: Consumul de combustibil (combinat) 3,1 l/100 km, emisii de CO2 (combinat) 71 g/km, consumul de energie (combinat) 162 Wh/km; clasa de eficienţă CO2 (Germania): A+.

Adaugati comentariu