Panda a alergat un maraton în scop caritabil

Recordul mondial pentru condusul fără oprire pe distanţa Cape Town-Londra a fost doborât în data de 11 februarie 2013 de către doi conducători auto britanici foarte îndrăzneţi, la bordul unui Fiat Panda.

La 1 februarie, aventurierii Philip Young şi Paul Brace au început istovitorul traseu de 10.000 de mile cu intenția de a strânge bani pentru organizaţia de caritate Farm Africa. Cei doi, conducând non-stop, au parcurs 13 țări și două continente la volanul unui automobil Fiat Panda cu echipare aproape standard.

La linia de finiş, la Marble Arch, în Londra, perechea a înregistrat un timp record de 10 zile, 13 ore și 28 minute, doborând cu mai mult de o zi recordul precedent obţinut la parcugerea aceluiaşi traseu, indiferent de direcţie.

Pentru a atinge obiectivul setat la începutul călătoriei, de sub 11 de zile, Filip și Paul au fost nevoiţi să parcurgă, în medie, 1.000 mile/zi cu o viteză de 40 mile/oră, obiectiv pe care erau convinşi că îl pot atinge la volanul mașinii lor de 0.9 litri cu motor TwinAir. Singurele modificări aduse versiunii de serie a popularului hatchback au fost: rezervor de combustibil suplimentar, două roți de rezervă, scut protecţie off-road, arcuri mai puternice, precum și admisie de aer mutată în partea de sus a compartimentul motorului.

Nedorind să folosească o maşină 4×4 de dimensiuni mari- Filip și Paul au decis că astfel ar fi fost “prea ușor” – ei au ales Fiat Panda pentru greutatea redusă, performanța și economia de combustibil de care dă dovadă.  În ciuda dimensiunii compacte, s-a reuşit chiar şi amplasarea unui pat pentru cei doi şoferi realizat dintr-un material compozit de spumă, localizat pe bancheta din spate a vehiculului.

Lunga și sinuoasa lor călătorie spre Marea Britanie a inclus trasee dificile, cu drumuri neamenajate, pline de gropi, precum şi rute înşelătoare prin deşert parcurse prin Africa de Sud, Botswana, Zambia, Tanzania, Kenya, Etiopia, Sudan, Egipt, Libia și Tunisia. În final, au traversat marea Mediterană, traversând prin Italia și Franța pentru a ajunge la punctul de destinaţie din Hyde Park, Londra.

“A fost remarcabil tot acest timp petrecut pe traseul incitant și antrenant, iar Fiat Panda a fost uimitor”, spune Philip Young. “Drumurile au fost înşelătoare, căldura insuportabilă și orarul obositoar, dar maşina a făcut faţă cu brio acestor provocări. Aceasta a fost o călătorie extrem de dură, iar Fiat se poate mândri cu fiabilitatea și robustețea de care dă dovadă. ”

Gama Fiat Panda începe de la 7.060 Euro +TVA pentru 1.2 8v Pop, ridicându-se la 9.610 Euro +TVA pentru Panda 1.3 16v Multijet Lounge.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top