Papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat în România

Sanctitatea Sa Papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat în România. Nu se cunosc  deocamdată foarte multe detalii, însă primarul Iașului, Mihai Chirică a declarat că papamobilul  va fi 100% românesc.

Papa Francisc va face o călătorie apostolică în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj. Este a doua vizită a unui suveran pontif în România după cea a Papei Ioan Paul al II-lea din 7-9 mai 1999.  Invitația oficială a fost făcută de către președintele Klaus Iohannis în martie 2017.

„Tot ceea ce ne dorim e să transmitem mesajul că Iașul și România sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvăluire, papamobilul va fi românesc. Este promisiunea grupului Dacia Renault, care deja lucrează la cele două papamobile cu ajutorul cărora Papa Francisc va vizita România”, a declarat primarul Iașului Mihai Chirică

Reprezentanții Dacia au declarat că există discuții referitoare la papamobil, dar încă nu s-a luat nici o decizie.

Mi-a tras un pumn. Papa glumește după ce s-a lovit la cap de geamul papamobilului

Papamobil este denumirea neoficială dată de enoriași pentru un automobil special construit, folosit de către Papa în cursul aparițiilor publice. Cuvântul este rezultatul combinației dintre cuvintele Papa și automobil.

Nu este pentru prima dată când Papa Francisc călătorește cu o mașină fabricată în România. În anul 2016 Sanctitatea Sa a avut la dispoziție un Logan alb.

Ultima vizită a unui suveran pontif în Romania a fost cea a Papei Ioan Paul al II-lea, în 1999.

Citeste mai multe detalii pe MissAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top