Parcarea este o problemă? – Cum faci un garaj mașinii?

CE: Taxa auto și timbrul de mediu trebuie retunate în două luni

Ce faci când parcarea devine o adevărată problemă? Cei mai afectați sunt desigur șoferii care locuiesc la bloc, nu este vorba despre cei care stau la casă (care au garaj personal, în fața casei sau subteran). Locurile de parcare sunt tot mai rare la orașe. De regulă 3-4 locatari trebuie să împartă un singur spațiu de parcare. Acest lucru îi determină pe fiecare să se gândească zilnic cum să facă pentru a prinde un loc de parcare. Astfel se declanșează o luptă continuă pentru a obține un loc de parcare, numărul acestora fiind mult prea mic comparativ cu numărul de mașini al locatarilor.

Problema parcărilor este deja de actualitate, mai ales că, din punct de vedere statistic unele familii nu au doar o mașină, ci chiar două. În plus, locuitorii sunt deranjați de gazele de eșapament și zgmotul făcut de mașini, datorate căutării nereușite a șoferilor, a locurilor de parcare. Primarii promit multe, intenționează să îmbunătățească în mod semnificativ situația locurilor de parcare.

Cum obții un loc de parcare?

Șoferii care doresc un loc de parcare de reședință pot depune o cerere la primărie pentru a obține un contract de închiriere a unui loc de parcare. Cererea este acceptată în funcție de locurile de parcare rămase libere. Unii șoferi care au avut loc de parcare închiriat îl păstrează în continuare, alții decid să renunțe pe diferite motive (unul fiind cel al bugetului destul de limitat). Conform celor spuse de primarul Robert Negoiță, locurile de parcare care au contract se prelungesc în mod automat, pentru a nu pune șoferii pe drumuri să reînnoiască contractul.

Documentele necesare pentru a închiria un loc de parcare de reședință sunt:

  • O cerere tip de închiriere.
  • Actul de identitate, în copie.
  • Certificatul de inmatriculare al mașinii, în copie.
  • Se face un plan topografic prin care să se vadă modul cum este amplasat locul de parcare solicitat, la scara de 1:500.
  • Se plătește o taxă pentru locul de parcare pe loc, autoturism și an.

Varianta licitaților pentru închirierea unui loc de parcare de reședință este o altă soluție ce se aplică în ultima perioadă. Dacă sunt mai multe solicitări pentru același loc de parcare se face licitație și astfel cel care plătește mai mult va putea închiria locul respectiv de parcare. Atribuirea locurilor de parcare de reședință prin intermediul licitației a apărut datorită faptului că cererea este mai mare decât oferta. Despre acest lucru a relatat și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. El spunea că licitația se aplică pentru parcările de reședință care sunt noi. În rest închirierea locurilor de parcare se face pe baza cererii de solicitare.

O altă problemă a șoferilor este să se protejeze în trafic. Pentru aceasta pot folosi camere auto Full HD, care pot fi un martor ideal pentru orice împrejurare. Cu ajutorul camerei auto se poate înregistra în interiorul cât și în exteriorul mașinii, iar filmarea realizată poate reprezenta dovada evenimentelor din trafic.

Cum se face un garaj pe pământ la casă?

AutoExpert (5) parcarea mașinii

Pentru a-ți face un garaj pe sol, trebuie să plătești aproximativ 100 de euro/ mp. Garajul trebuie să aibă cel puțin dimensiunile minime (lungime x lățime x înălțime de 5 x 3 x 2,1 metri) și astfel se poate ajunge la un preț de construcție de cel puțin 1500 de euro. Garajul trebuie să fie puțin mai mare, dacă se dorește amplasarea unor rafturi, a unor unelte de grădinărit, a unor scule, sau a altor lucruri importante (cum este de exemplu o bicicletă).

Fundația garajului trebuie să fie destul de adâncă în pământ, de cel puțin 50 cm. Desigur fundația se face în funcție de sol, dar oricum ar fi, va costa destul de mult. Pentru a proteja mașina trebuie și un acoperiș de calitate. Acesta nu trebuie să fie la fel de scump ca cel al casei, poate fi realizat din tablă ondulată.

Cum se realizează un garaj subteran la casă?

AutoExpert (3) parcarea mașinii

Dacă locuiești la casă îți poți construi un garaj subteran folosind utilaje speciale pentru a săpa și modifica fundația casei. Prețul de construcție este semnificativ (în orice caz mult mai mare ca în cazul unui garaj suprateran). Garajul se construiește din material foarte rezistent, din beton gros (armat cu fier-beton) pentru a rezista în timp și a nu se dărâma sub greutatea casei. Garajul trebuie hidroizolat cu membrană bituminoasă și apoi cu polistiren expandat, pentru a se preveni formarea igrasiei și a mucegaiului. Dacă se construiește și un perete din cărămidă este necesar ca acesta să fie tencuit, căptușit cu soluții de placare și văruit.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top