Părinții care nu au această dotare în mașină iau amendă de peste 300 de euro!

părinții

Autoritățile au luat măsuri radicale pentru a evita situația în care copiii sunt uitați în scaun, pe bancheta din spate a mașinii. Dispozitivele care semnalizează prezența celor mici acolo îi vor avertiza pe părinți, atunci când aceștia părăsesc vehiculul.

Măsura vine ca urmare a numeroaselor cazuri raportate autorităților, în care părinții și-au uitat copiii în mașină iar micuții s-au stins din viață după ore bune petrecute la temperaturi extreme.

De acum, părinții vor fi nevoiți să achiziționeze scaune speciale cu sistem de avertizare sau un dispozitiv special de alertare, se arată într-un comunicat emis de agenția de știri Ansa din Italia. Această dotare va fi obligatorie în cazul transportului copiilor cu vârste sub patru ani.

Gestul care i-a salvat copiii de la moarte. Mașina s-a făcut zob!

Legea a intrat deja în vigoare în doar 15 zile de la adăugarea amendamentelor în Codul Rutier. De acum, părinții care nu-și vor echipa mașinile cu acest tip de alarmă vor fi sancționați cu amenzi de până la 326 de euro și vor fi primi cinci puncte de penalizare. Aceștia vor fi nevoiți să cumpere noi scaune auto sau un sistem de avertizare care să poată fi montat pe scaunul pe care îl au deja instalat în mașină.

Cum funcționează sistemul și ce reduceri oferă guvernul italian, vezi pe MissAuto.ro>>>

Adaugati comentariu