Paris 2018 – BMW i4 va fi cel de-al patrulea vehicul electric al companiei

BMW i4 Vision Dynamics concept

BMW i4 va fi cel de-al patrulea vehicul electric al companiei de la Munchen. Președintele BMW, Harald Kruger, a fost cel care a confirmat viitorul model, la Salonul Auto de la Paris. Mai avem de așteptat, însă. i4 va fi lansat în 2021.

Menționat la Salonul Auto de la Geneva, anticipat de un concept la Frankfurt și, în sfârșit, confirmat la Paris, BMW i4 se va alătura modelelor electrice ale companiei: i3, i8 și MINI Electric. În 2020, își va face apariția și iX3, cunoscut, la ora actuală, doar sub formă de concept, deși BMW a deschis deja lista de comenzi. Pentru 2021 este programată și apariția versiunii de serie a conceptului iNEXT.

Președintele companiei bavareze nu a dezvăluit detalii despre viitorul BMW i4, dar nemții mizează pe el pentru a crește și mai mult cifrele de vânzări. BMW a vândut deja 100.000 de vehicule electrice anul acesta.

i4 a fost anticipat de conceptul i Vision Dynamics, care a fost prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Frankfurt. Show car-ul avea un motor electric care îi asigura o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4 secunde și o viteză maximă de 200 km/h. O baterie ultra-performantă stochează energia pentru o autonomie de până la 600 de kilometri.

Foto: Conceptul BMW i Vision Dynamics.

Adaugati comentariu