Paris 2018 – Toyota RAV4 Hybrid debutează în Orașul Luminilor

Salonul Auto de la Paris 2018 Toyota RAV4 Hybrid

Toyota RAV4 Hybrid a fost prezentată la Paris, la jumătate de an de laprezentarea modelului cu motor convențional la Salonul Auto de la New York, la sfârșitul lunii martie.

Cu o imagine robustă, cu forme poligonale bine definite, RAV4 Hybrid vine cu un centru de greutate foarte jos, dar primește o gardă la sol cu 15 mm mai mare. Noua Toyota RAV4 măsoară 4.600 mm în lungime și vine cu un ampatament de 2.690 mm. Mașina este cu 10 mm mai lată ca modelul anterior (1.855 mm) și cu 10 mm mai joasă (1.650 mm). Pasagerii primesc astfel 40 mm în plus pentru coate, iar portbagajul este cu 79 de litri mai mare.

Salonul Auto de la Paris 2018_97

La bord, Toyota a montat un schimbător nou și a folosit materiale care sporesc senzația de calitate. Mașina primește acum și lumină ambientală.

Construită pe platforma TNGA (Toyota New Global Architecture) în versiune GA-K, RAV4 e pusă în mișcare de un motor nou de 2.5 litri asistat de un motor electric. Acestea produc împreună 222 de cai putere și fac mașina cu transmisie automată ECVT să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde.

Toyota RAV4 Hybrid (2)

Va fi disponibil în gamă și un propulsor nou, de 2.0 litri, pe benzină, oferit în combinație cu o transmisie manulă sau una automată. În Europa nu va mai ajunge și RAV4 cu propulsie diesel.

Sistemul de tracțiune integrală AWD a fost revizuit pentru performanțe superioare pe suprafețe grele.

RAV4 este prima Toyota care a primit funcțiile Toyota Safety Sense, care ajută la prevenirea accidentelor.

Adaugati comentariu