Paris 2018 – VinFast, primele mașini din Vietnam se construiesc pe platformă BMW

VinFast (6)

VinFast, primul producător auto din Vietnam, va folosi o platformă furnizată de BMW la primele sale mașini de serie. Acestea, o limuzină și un SUV, au fost prezentate la Paris.

LUX A2.0 este limuzina vietnameză, în timp ce LUX SA2.0 este denumirea SUV-ului. Vietnamezii au ales ca ambele să primească denumirea LUX ca o subliniere a faptului că sunt mașini premium, sofisticate. Litera A este o aluzie la termenul Ambiție și la standardele înalte de calitate. S-ul este cel care face diferențierea dintre numele limuzinei și cel al crossover-ului.

VinFast (5)

VinFast a confirmat că mașinile vor fi propulsate de un motor de 2.0 litri cu 4 cilindri. Britanicii de la Autocar au mers mai departe și au anunțat că motorul este de provenienă BMW.

Propulsorul va fi cuplat la o transmisie automată, care va expedia puterea către puntea din spate. Ambele modele vor fi oferite opțional și cu tracțiune integrală.

VinFast (4)

La baza celor două mașini va sta și platforma furnizată de producătorul bavaraz. Un oficial VinFast, Kevin Fisher, a anunțat că mașina va oferi o siguranță sporită pietonilor în caz de impact, dar și o protecție laterală suplimentară.

LUX A2.0 și LUX SA2.0 vor ajunge pe piața din Vietnam în septembrie 2019 și ulterior, producătorul va încerca și comercializarea acestora peste hotare.

 

Adaugati comentariu