Pasajul Ciurel: breteaua secretă din Strada Dâmboviței care evită intersecția horror de la Lujerului

pasajul Ciurel intrarea din Str Dâmbovitei

Probabil toți locuitorii din Chiajna și cei care stau în Militari în perimetrul delimitat de Soșeaua Virtuții și Bd. Iuliu Maniu vor fi fericiți să afle că pot ajunge în zona Grozăvești fără să mai treacă prin intersecția horror de la Lujerului sau să piardă vremea la interminabilele semafoare de pe Iuliu Maniu. O bretea secretă leagă strada Dâmboviței de pasajul Ciurel prin spatele dealerului BDT Ford.

Foto: Răzvan Măgureanu 

Poate unii vor crede că primarul general al Capitalei Gabriela Vrânceanu Firea s-a gândit la cei care stau în Chiajna sau în zona Militari între Șoseaua Virtuții și Bd.Iuliu Maniu.
Nu este nici pe departe așa. Când vii dinspre centru, nu mai stai la semaforul de la Virtuții ci stai pe noul pasaj Ciurel care a devenit o uriașă parcare deoarece de la trei benzi accesul se restrânge pe o singură bandă și traficul se varsă tot în Șoseaua Virtuții iar cei care coboară de pe pasaj trebuie să dea prioritate.
Înainte, spre Chiajna  accesul este blocat de un mal de pământ în apropiere construindu-se un bloc de locuințe. Aici șoseaua ar fi trebuit să continue spre autostrada A1.

pasajul Ciurel

Puțini știu însă că dacă veniți invers dinspre Chiajna sau zona Militari vă puteți bucura de facilitățile noului pasaj Ciurel dar nu pentru că Primăria a prevăzut vreun racord.

Dintr-o pură întâmplare un vechi drum cu dale de beton, unele mâncate de trecerea timpului, dar totuși fără gropi leagă strada Dâmoviței de noul pasaj prin spatele dealerului Ford BDT. Astfel, puteți intra din Bd.Uverturii pe strada Dealul Țugulea și mergeți până aproape de lac unde strada Dealul Țugulea se intersectează cu Strada Dâmboviței. Traversați strada Dâmboviței (vezi foto) și intrați pe acest drum pietruit cu dale de beton care în 150 metri vă scoate direct pe noul pasaj Ciurel sensul de mers spre Grozăvești. De acolo, în maxim 3 minute sunteți la Grozăvești la pasajul Oprescu-Băsescu.

pasajul ciurel intrarea Strada Dâmboviței

Pentru cei ce vin din Chiajna și trebuie să facă față traficului infernal de pe Bd. Uverturii, pot face la stânga pe strada Cernișoara până în Strada Dâmboviței și de acolo la stânga pe străduța menționată și au ajuns rapid pe pasajul Ciurel.

În fotografia următoarea vedeți racordul străduței menționate cu noul pasaj.

pasajul Ciurel intrarea Strada Dâmboviței
Din păcate, google maps nu a actualizat încă harta așa că nu am putut să o vizulaizăm pe hartă. Dar probabil că în câteva zile săptămâni și google îți va actualiza harta.

Este o economie extraordinară de timp deoarece se evită atât intersecția supraaglomerată de la Lujerului dar și bulevardul Iuliu Maniu, foarte aglomerat și cu traficul fragmentat de numeroasele semafoare.

Adaugati comentariu