Pasajul de la Piata Sudului, deschis integral circulatiei

Pasajul de la Piata Sudului a fost deschis integral circulatiei pe ambele sensuri, in acest weekend fiind inaugurat si pasajul pietonal, in timp ce trecerile de pietoni de la suprafata au fost desfiintate. 

Pasajul ruter are o lungime de 356 de metri si o inaltime de cinci metri, patru benzi, doua pe fiecare sens, si opt lifturi si patru scari rulante. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca are si garantia constructorului ca pana in septembrie va fi redata si circulatia tramvaielor.

„Pana la inceperea scolilor, in jurul datei de 10 septembrie, avem angajamentul constructorului ca si zona de tramvai sa fie inaugurata si lansata”, a spus Firea.

„Este un obiectiv de investitii pe care l-am preluat intr-un stadiu fizic de executie de 60 la suta. Din cauza slabului management, acest proiect a fost blocat. Beneficiile sunt foarte mari, in special, pentru aceasta zona. Practic, fluidizeaza traficul in zona de sud a Capitalei, creste viteza de circulatie si scade cu aproximativ 70 la suta timpul de asteptare in trafic”, a adaugat edilul sef.

Circulatia prin pasajul Piata Sudului a fost deschisa, in 28 aprilie, pe cate un fir in ambele sensuri. Constructia Pasajului Piata Sudului a inceput in primavara anului 2014 si trebuia terminata la sfarsitul anului 2015, dar pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016, respectiv 28 iulie 2017.

Adaugati comentariu