Pașaport de sănătate pentru călătorii în Grecia la vară

turism Grecia

Harry Theocaris, ministrul turismului din Grecia a anunțat că țara sa se gândește la introducerea unui “pașaport de sănătate” care să certifice că turiștii care intră în Grecia nu sunt purtători ai virusului COVID-19.

Foto: Răzvan Măgureanu

Pe 15 mai autoritățile promit o relaxare a restricțiilor și după două luni de carantină românii vor fi dornici să meargă în concediu.

Cum în Europa de Vest lucrurile stau destul de prost și riscul de a ne infecta este mai mare dacă mergem cu avionul decât cu mașina proprie, probabil că mulți români vor alege Grecia anul acesta pentru petrecerea vacanței.

Ministrul turismului din Grecia, Harry Theocaris, ne-a temperat puțin elanul din două motive:
– a anunțat că guvernul său se gândește să introducă un “pașaport de sănătate” pentru cei ce vor să călătorească în Grecia în vacanță care să certifice că nu sunt bolnavi de Covid-19.
– sezonul va avea doar trei luni din luna iulie până în septembrie iar dacă vremea va fi frumoasă se poate prelungi și în octombrie și noiembrie.Ministrul grec nu a făcut niciun fel de precizări cum se va elibera acest așa zis pașaport și a declarat că așteaptă decizia UE deoarece în prezent există discuții în Uniunea Europeană pentru a stabili condițiile de călătorie în vacanță în acest an.De asemenea, nu se știe nici ce se va întâmpla cu turiștii non-UE care vor dori să vină în vacanță în Grecia.

Un al doilea semn de întrebare se referă la perioada de vacanță. Ministrul grec susține că sezonul s-a scurtat la 3 luni și începe abia în iulie. Deși nu a făcut niciun fel de precizări, acest lucru înseamnă că nu vom putea merge în Grecia în vacanță în iunie de exemplu.

Pe de altă parte, majoritatea insulelor grecești sunt dependente de turism, majoritatea cetățenilor din insule trăind de pe urma turismului, Grecia fiind presată mai mult decât alte țări să găsească soluții pentru a permite turiștilor să își petrteacă vacanța în țara lor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top