Patru mașini clasice din Galeria Țiriac Collection vor fi expuse la Muzeul Satului din București

Patru mașini clasice din galeria Țiriac Collection vor fi expuse începând cu data de 10 mai la Muzeul Satului din București, în cadrul evenimentului ”Muzeul și Regalitatea”.

Cele patru mașini clasice pot fi admirate la Muzeul Satului cu ocazia aniversării celor 85 de ani de existență a muzeului și pentru a celebra 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I.

Țiriac Collection – Muzeul Satului

Cele patru mașini alese din colecția Țiriac sunt: Bentley 3½ Litre Sports Saloon (1936), Packard 14th Series Super Eight Coupe-Roadster (1936), MG TA (1939) si Willys CJ-3A (1952).

Modelele Bentley, Packard și MG au fost alese pentru că au fost produse în anii 30, perioada când a fost înființat Muzeul Satului, iar modelul Willys pentru faptul că era unul dintre modelel preferate ale Regelui Mihai. Acesta a fost un pasionat al automobilului și a deținut o adevărată colecție de modele Jeep Willys.

Modelul Bentley 3½ Litre Sports Saloon are 110 CP și este automobilul folosit de actorul Sean Connery în filmul din seria James Bond, „From Russia with Love” din anul 1963.

Packard 14th Series Super Eight Coupe-Roadster a fost fabricat în mai puțin de 1500 exemplare.

Exemplarul MG TA din colecția Țiriac este un exemplar ce a fost folosit de poliția din Lancashire, Marea Britanie.

Modelul Willys CJ-3A a fost lansat în 1949, iar modelul expus face parte din perioada când vehiculul de teren era destinat utilizării civile, după ce a făcut carieră ca vehicul militar.

Via Țiriac Collection

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top