Pentru ABT, 256 CP pe un Audi A1 este prea puțin

Atunci când a lansat ediția limitată A1 quattro, Audi a oferit un set de performanțe dinamice nemaîntâlnite în clasa mică. ABT a considerat că este loc de mai bine.

Portretul robot al lui Audi A1 quattro este pe cat de succint pe atat de spectaculos: greutate totala de 1.390 de kg, motor turbo pe benzina de 2 l si 256 CP si tractiune integrala quattro. Rezultatele depasesc sfera hot-hatchurilor cu o viteza maxima limitata electronic la 245 km/h si un sprint 0-100 km/h in doar 5.7 secunde.

ABT a intervenit exclusiv asupra motorului ducand unitatea de 2 l turbo la puterea totala de 307 CP si cuplul la valoarea de 400 Nm intre 2.500 rpm si 5.000 rpm. Din declaratiile oficialilor ABT, aceste modificari nu au afectat livrarea liniara a puterii si uzabilitatea generala a masinii, iar cifrele de consum si emisii sunt indentice cu versiunea de „serie”.

Drept rezultat A1 quattro ABT atinge 100 km/h cu startul de pe loc in 5.4 secunde, suficient pentru a da batai de cap inclusiv masinilor de peste 500 CP. Pretul pentru acest upgrade nu au fost inca publicat, dar banuim ca el nu va reprezenta o problema pentru putinii clienti care au avut posibilitatea sa cumpere un A1 quattro.

Adaugati comentariu