Pentru elite – Primul SUV Rolls-Royce, Cullinan, va fi prezentat la evenimente private

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce nu pierde timpul. Își arată primul SUV din istorie mai întâi celor care și-l permit, în cadrul unor evenimente private rezervate elitelor. Vehiculul promovat cu denumirea Cullinan se va alătura celor care îl așteaptă deja în segmentul ultra-luxos: Lamborghini Urus și Bentley Bentayga.

Primul SUV Rolls-Royce a efectuat recent testele pe circuitul de la Nurburgring, iar inginerii pun la punct ultimele detalii în ceea ce privește manevrabilitatea mașinii pe care și-o doresc să fie “condusă fără niciun efort”.

Constructorul britanic mizează pe Cullinan pentru a propulsa cifrele de vânzări peste 5.000 de vehicule vândute anual. În 2016, s-au vândut 4.011 mașini Rolls-Royce, dar în 2016, vânzările au scăzut cu 16%, la 3.362.

SUV-ul va fi cel de-al doilea model al companiei construit pe noua platformă de aluminiu, după Phantom.  “Noi nu folosim platforme de serie. Acest lucru ne-ar limita în ceea ce privește design-ul și ne-ar submina exclusivitatea”, spune CEO-ul companiei, Torsen Mueller-Otvos. “Clienții Rolls-Royce nu vor un Audi Q7 deghizat”, continuă acesta cu aluzie la Bentley Bentayga, ridicat pe platforma grupului Volkswagen pe care sunt construite și Audi Q7, și Lamborghini Urus.

SUV-ul Rolls-Royce ar trebui să fie propulsat de același motor V12 twin-turbo care se ascunde sub capota limuzinei Phantom și care dezvolta 563 CP și un cuplu de 900 Nm. Mașina va fi prezentată în această vară, va ajunge în showroom-uri spre finele anului, iar primii clienți norocoși o vor primi la începutul lui 2019.

 

Adaugati comentariu