Performanță Iveco Powerstar in Raliul Dakar

Etapa din acest an a celei mai dure competiții de rally-raid din lume a consemnat o performanță Iveco Powerstar in Raliul Dakar. Constructorul italian a terminat cu patru mașini în primii zece clasați!


 

La finalul unei competiții extrem de dure, marcată de vijeliile și efectele unui uragan din Pacific, echipajul Gerard de Rooy/Moi Torrallardona și Darek Rodewald au reușit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din raliul Dakar, la  bordul unui camion Iveco Powerstar.

during the Dakar 2016 Argentina, Bolivia, Etape 13 / Stage 13, Villa Carlos Paz – Rosario, Finish - Podium from January 16, 2016 - Photo Eric Vargiolu / DPPI
Echipajul câștigător

Desfășurat în America de Sud, competiția a parcurs două țări și a întrunit 13 probe speciale. Pe lângă problemele de navigație, concurenții s-au confruntat și cu urgiile vremii, dar asta nu i-a făcut să dea înapoi. Din cei aproape 60 de echipaje care au luat startul la clasa camioanelor, doar 41 au reușit să treacă linia de finish. Experiența olandezului, campion la Dakar și în 2012, și-a spus cuvântul. A mizat pe cartea anduranței vehiculului și, cu toate că a câștigat doar trei probe speciale, a reușit să îl devanseze pe ocupantul locului 2 (Ayrat Mardeev – Kamaz) cu peste o oră. Coechipierul lui De Rooy, argentinianul Federico Villagra, a preferat să-și conserve locul pe podium și a trecut linia de sosire la 30 de minute în spatele echipajului rusesc.

514 VILLAGRA FEDERICO PEREZ COMPANC JORGE MEMI ANDRES (arg) IVECO action during the Dakar 2016 Argentina, Bolivia, Etape 6 - Stage 6, Uyuni - Uyuni, from January 8, 2016 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Echipajul locului 3, Frederico Villagra

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top