Personalităţi. ARMAND PEUGEOT şi geniul industrial al familiei sale

peugeot

Producţia de automobile nu a fost singura sa afacere, dar, de departe, a fost cea mai de succes. Armand Peugeot nu a fost doar un geniu ingineresc, ci unul care s-a născut în familia potrivită.

În istoria producției industriale, puține familii au avut o influență atât de directă asupra modului în care trăim astăzi aşa cum a fost, începând din secolul XVIII, cea a familiei Peugeot.

Originari din Franche-Comté, în estul Franței, membrii clanului erau industriași care și-au început propria revoluție, lansând conceptul de producţie de masă cu mult înainte de consacrarea sa în economia secolului XX. De la mașini de măcinat cafea până la mașini de cusut, de la prăjitoare la mobilier de grădină, familia Peugeot le-a produs pe linii de asamblare optimizate ca într-un proces tehnologic modern.

Din 1847, toate produsele realizate în fabricile familiei purtau simbolul Leului, devenit astăzi sigla inconfundabilă a vehiculelor Peugeot. În 1858, sigla a fost înregistrată ca marcă proprie.

 

CITEŞTE ŞI: Personalităţi. LOUIS RENAULT şi misterul dispariţiei sale

 

Când la sfârșitul secolului al XIX-lea, tot mai multe afaceri explorau potenţialul „cutiilor pe patru roţi” alimentate de motoare cu aburi, era absolut firesc ca şi familia Peugeot să-şi îndrepte atenţia către noua industrie. Drept urmare, unul dintre membrii săi avea să devină un deschizător de drumuri, cu mult înainte de Ford sau Fiat, şi avea să transforme afacerile locale cu biciclete ale clanului într-un imperiu industrial.

Armand Peugeot, căci despre el este vorba, s-a născut în 1849, fiind fascinat încă din copilărie de proiectele inginereşti la care lucrau permanent rudele sale.

 

Citiţi articolul integral pe www.floteauto.ro

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top