Peste 200 de noi stații de încărcare pentru mașini electrice în București

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că instituția pe care o conduce a depus o cerere de finanțare pentru 166 de stații de încărcare pentru mașini electrice.
Nicușor Dan - încărcare mașini electrice

Conform lui Nicușor Dan, cele 166 de noi stații de încărcare pentru mașini electrice li se vor adăuga altor 40 care vor fi amplasate de Administrația Străzilor și Compania Municipală Energetica Servicii București.

„Am depus cererea de finanțare, la Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea instalării a 166 de stații de încărcare pentru mașini electrice, proiect pentru care am primit aprobarea consilierilor generali la ultima ședință”, a menționat edilul Capitalei.

Cele 166 de stații, cu 332 de puncte de reîncărcare, vor fi montate în apropierea instituțiilor publice și imobilelor care sunt în proprietatea sau administrarea municipiului București. O stație de reîncărcare va avea în componență minimum două puncte de reîncărcare.

Valoarea totală a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice și/sau hibrid plug-in în localități, prin instalarea de stații de reîncărcare cu putere normală” este de 11.522.269,22 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă – 9.955.754,60 lei, inclusiv TVA.

Cele 166 de stații de reîncărcare se vor adăuga celor 40 care urmează a fi amplasate potrivit unui protocol de colaborare existent între Administrația Străzilor și Compania Municipală Energetica Servicii București.

Nicușor Dan notează că „prin stimularea utilizării vehiculelor electrice, contribuim la îmbunătățirea calității mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, și dezvoltăm transportul ecologic”.

Adaugati comentariu