Petiție pentru extinderea programului RABLA la scutere și motociclete

Yamaha-Tracer RABLA motociclete

Asociația pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului demarează primul proiect de anvergură: extinderea programelor RABLA și RABLA Plus pentru achiziționarea de motociclete și scutere noi. motoADN se află deja în discuții cu Administrația Fondului de Mediu.

FOTO: Bogdan PARASCHIV

Cei interesați pot susține proiectul semnând petiția online, la adresa www.motoadn.ro/petitie/. Asociația vizează susținerea mobilității urbane și solicită schimbări legislative care să crească siguranța rutieră și încurajarea deplasărilor pe două roții și ca mijloc de recreere. Petiția a primit sprijinul www.MOTOCICLISM.ro, comunitatea online a motocicliștilor din România și urmează să fie promovată în cadrul Salonului de Motociclete, Accesorii și Echipamente, care va avea loc în aprilie la București.

motoADN militează pentru recunoașterea oficială a motociclismului drept o modalitate de transport accesibilă, practică și eficientă.

La ora actuală, parcul moto din România numără 135.888 de vehicule. Creșteri de peste 40% în ceea ce privește vânzările de motociclete și scutere s-au înregistrat în ultimii doi ani. Aproximativ 10.000 de unități au fost livrate în 2018, arată datele furnizate de Direcția regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (DRPCIV). Doar 2.300 dintre acestea au fost vehicule noi.  Extinderea programului RABLA ar putea oferi un impuls pentru achiziționarea de scutere și motociclete noi!

“Mai multe vehicule pe două roți pe străzi înseamnă, în primul rând, descongestionarea traficului și mai puțină poluare, ambele fiind beneficii de care se vor bucura toți participanții la trafic și comunitățile urbane în ansamblu!”, declarăValentin CIOBANU, Președinte, motoADN.

motoADN își răsplătește susținătorii cu o serie de beneficii, cum ar fi:

  • Asistență rutieră gratuită;
  • Card de benzină cu prețuri speciale în rețeaua de parteneri;
  • Asigurări și finanțări la prețuri negociate special pentru membrii asociației.

Citește mai multe pe www.motorXpert.ro

Adaugati comentariu