Petrut Florescu, două victorii spectaculoase în Italia

Pilotul român al echipei Morsicani Racing, Petruț Florescu, a reușit în acest sfârșit de săptămână două victorii categorice în etapa secundă a Campionatului Italian de Karting.

Pista Val Vibrata din Italia a fost gazda celei de-a doua etape a Campionatului Italian de Karting. Desi Petrut Florescu nu a participat la prima etapa a sezonului, romanul a decis sa participe la etapa secunda ca o pregatire pentru cursele din WSK si din Campionatele Europene si Mondiale care urmeaza in acest sezon.

Decizia s-a dovedit a fi una foarte inspirata. Tanarul Petrut Florescu, aflat la doar a doua aparitie sub stindardul echipei Morsicani Racing, a impresionat in Italia. Inca de la primele antrenamente Petrut a fost foarte rapid, stabilind in numeroase randuri timpii de referinta. In mansele de calificare Petrut a fost in permanenta intre primii piloti, la diferente de cateva miimi fata de primul clasat. Faza finala a competitiei programa doua finale, ambele oferind castigatorului puncte in ierarhia generala.

Pornit de pe locul al treilea in prima finala, Petrut Florescu a inceput atacurile imediat dupa start, depasind rapid pilotii din fata sa. Victoria a fost una spectaculoasa, romanul distantandu-se de toti ceilalti piloti.

Reusita excelenta din prima mansa l-a pozitionat pe Petrut pe locul al optulea pe grila finalei secunde din cauza regulamentului competitiei, care prevede ca primii opt din finala 1 vor porni in ordine inversa in finala 2.

Pornit asadar de pe locul 8, Petrut Florescu se afla deja dupa primul tur pe locul al doilea. Depasirea decisiva a urmat doua tururi mai tarziu, Petrut Florescu reusind nu doar sa treaca de principalul contracandidat, dar si sa-l distanteze pe acesta si sa incheie cursa cu un avans considerabil.

„Totul a functionat perfect. Echipamentul a fost unul foarte bine pus la punct de echipa Morsicani Racing, iar eu m-am simtit excelent pe aceasta pista. Dupa victoria din prima finala eram foarte multumit si ma asteptam la o evolutie buna in finala secunda. Dupa start am profitat de fiecare oportunitate si am atacat constant, iar in final am avut castig de cauza. Reusita din cea de-a doua finala, in care am pornit de pe locul 8, a fost una care m-a incantat in mod deosebit. Sunt foarte multumit si astept cu nerabdare sa revin in kart pentru cursele urmatoare! M-as urca din nou in kart chiar acum!”, a declarat Petrut Florescu.

In urma acestei duble victorii Petrut Florescu si echipa Morsicani Racing iau in considerare varianta participarii si la celelalte etape ramase din Campionatul Italian de Karting. Mai mult, reusita din acest weekend este un barometru deosebit de important in vederea curselor care urmeaza in WSK, Campionatul European si Campionatul Mondial.

Adaugati comentariu