Petruț Florescu, final bun de sezon în WSK Master Series

Petruț Florescu a încheiat sesiunile de calificare între cei mai buni 12 piloți. Rezultatul l-a propulsat în manșa de superpole, unde pilotul Morsicani a încheiat al 8-lea. Calificarea în superpole l-a ajutat pe tânărul bucureștean, care a avut avantajul unei poziții bune pe grilă în heat-urile de calificare de sâmbătă.

„Cred ca astazi se putea mult mai bine. Simt ca am resurse, insa problema a fost reprezentata de pneuri. In Campionatul European am concurat cu pneuri LeCont, aici, in WSK, trebuie sa folosesc gume Vega. Sper ca maine sa fie mai bine si chiar ma gandesc la recordul pe tur”, a declarat Petrut Florescu la finalul zilei de vineri.

Heat-urile de calificare, de sambata, au adus alte momente bune. Astfel Petrut si-a castigat dreptul de a plecat al 11-lea, din linia a 6-a, in prefinala B. El trebuia sa termine intre cei mai buni 17 pentru a putea obtine calificarea in finala de duminica. „Din pacate, in heaturile de calificare am avut parte de doua incidente. Sper totusi ca maine sa recuperez tot ce am pierdut sambata. Inca ma simt bine, iar obiectivul initial ramane in picioare”, a declarat Petrut Florescu.

Duminica, Petrut Florescu a incheiat pe locul 11 finala ultimei etape din WSK Master Series. Pilotul Morsicani a fost al doilea in prefinala B si a luat startul in finala de pe locul 4 exterior, din linia a doua. „Aici primul viraj este unul dificil. Din pacate, dupa ce am parcurs primele doua viraje am ajuns pe locul 11, am pierdut contactul cu cei din fata si nu am mai putut recupera. Dezavantajul meu a fost ca am luat startul de pe exterior. Pot spune totusi ca a fost o cursa buna, pregatitoare pentru Campionatul Mondial”, a completat Petrut Florescu.

Adaugati comentariu