Petruț Florescu, la Morsicani Racing pentru următoarea cursă

Dupa un start de sezon marcat de diferente tehnologice care l-au fortat pe tanarul Petrut Florescu sa se lupte in mijlocul plutonului din WSK, pilotul roman a decis sa renunte la serviciile Chiesa Corse si sa participe pentru restul sezonului in echipa Morsicani Racing.

Desi asteptarile lui Petrut Florescu erau mari la inceputul acestui sezon, startul in WSK nu a fost cel asteptat, in mare parte din motive ce tineau de partea tehnica. In ciuda diferentelor fata de ceilalti concurenti, Petrut a incercat in permanenta sa ajunga intre primii. In cele din urma, pentru a nu sacrifica obiectivele principale, respectiv Campionatul European și cel Mondial, a fost luata decizia schimbarii echipei.

„Chiesa Corse este o echipa extrem de importanta, la care am invatat foarte multe. Am un respect deosebit fata de ei si fata de modul lor de lucru. Din neferice insa, asta nu a fost suficient pentru a-mi garanta sanse egale cu ale celorlalti concurenti din fruntea ierarhiei clasei KFJunior, motiv din care am ales sa schimbam echipa. Am incercat la primele curse din sezon sa gasim variante pentru a compensa diferentele de material tehnic, insa nu s-a putut mai mult si riscam sa compromitem obiectivele sezonului”, a declarat Petrut Florescu.

Echipa Moriscani alaturi de care va concura Petrut Florescu a dovedit un profesionalism si o determinare iesite din comun atat in sezoanele trecute, cand a reusit numeroase victorii si titluri, cat si in acest sezon. Intre pilotii care au avut rezultate deosebite alaturi de Morsicani Racing se afla si Robert Visoiu, in prezent pilot in GP3 si in seria AutoGP.

„Am trecut deja prin doua teste cu echipa Morsicani in vederea pregatirii etapelor de Campionat European si pot spune ca sunt foarte multumit de tot ce am vazut aici: materialul tehnic si modul de lucru sunt exemplare. La finalul testelor voi fi pregatit pentru Europene si Mondiale, unde sper sa reusesc rezultate pozitive” a cochis Petrut.

Petrut Florescu va fi unul dintre cei doar doi piloti Morsicani Racing in 2013, echipa italiana alegand sa se concentreze astfel cu maxima atentie asupra categoriei KFJunior la care evolueaza pilotul roman. In perioada urmatoare Petrut Florescu va efectua un al treilea test in vederea participarii la Campionatul European.

Adaugati comentariu