Petruț Florescu, optimist în ciuda rezultatului de la Europene

Petruț Florescu

În acest sfârșit de săptămână a avut loc pe pista spaniolă din Alcaniz prima etapă a Campionatului European de Karting. Competiția, organizata sub egida Comisiei de Karting a Federației Internaționale de Automobilism, a aliniat la start cei mai importanți piloți ai categoriilor KF și KF Junior, între care și românul Petruț Florescu.

Dupa un start de sezon marcat de dificultati, Pentrut Florescu a schimbat echipa, pregatind Campionatul European si restul curselor din 2013 alaturi de celebrii italieni de la Morsicani Racing.

Testele efectuate inainte de Campionatul European au demonstrat capacitatea pilotului roman de a se adapta rapid la noul material de concurs – rama TonyKart si motor Vortex -, iar primele antrenamente ale competitiei au demonstrat si ele ca Petrut Florescu este unul dintre pilotii de top ai categoriei KF Junior.

Dupa sesiunile cronometrate pilotul roman a fost repartizat in grupul E, disputand o prima mansa calificativa vineri dupa-amiaza. Plecat de pe pozitia a cincia, Petrut a reusit sa urce pana pe locul secund in cursa pe care a terminat-o in cele din urma pe locul 5, pastrand optimismul pentru o clasare buna in restul „heat-urilor” de calificare in vederea prefinalei.

Din nefericire pentru Petrut Florescu ziua de sambata a adus atat probleme de adaptare la anvelopele LeCont, cat si probleme tehnice care l-au obligat sa foloseasca in restul manselor alt motor decat cel preparat special pentru aceasta cursa.

Desi a reusit sa se califice pe pozitia a 23-a a primei prefinale, Petrut Florescu a fost angrenat rapid intr-un incident de cursa care l-a trimis in coada plutonului. Romanul a terminat in cele din urma cursa pe locul 29, pozitie care nu i-a asigurat calificarea in finala primei etapa a Campionatului European.

„Primele contacte cu Morsicani Racing au fost foarte pozitive si speram cu totii ca vom reusi rezultate foarte bune la aceasta cursa. Din pacate dupa ziua de vineri parca totul a mers in directia gresita si, desi am luptat pana la capat, am fost nevoiti sa acceptam faptul ca nu am reusit calificarea in finala. E pacat, insa munca continua si voi veni la urmatoarele curse si mai motivat sa obtin rezultatele pe care stiu ca le pot avea” a declarat Petrut Florescu.
Cea de-a doua etapa a Campionatului European va avea loc pe pista italiana de la Ortona in data de 21 iulie 2013.

Adaugati comentariu