Petruț Florescu, pregătit pentru Campionatul European de Karting

Petrut Florescu va concura in acest week-end, in Spania, pe circuitul Alcaniz, in prima etapa din Campionatul European de Karting. Sezonul va cuprinde 2 etape, dintre care prima in Spania, iar cea de a doua in Italia, la Ortona, in intervalul 18 – 21 iulie.

Cu doar doua runde la dispozitie, pilotii au nevoie de atentie sporita, iar pregatirea psihologica poate fi decisiva – cea mai mica greseala se plateste scump intr-un astfel de format. Este nevoie atat de concentrare si viteza cat si de constanta.

Petrut Florescu va concura la categoria KF-Junior pentru echipa Morsicani Racing, pe un model Tony Kart cu motor Vortex. Pneurile pentru Campionatul European vor fi furnizate de producatorul LeCont, iar aceasta va fi cu adevarat o noutate pentru pilotul roman. In ultimele saptamani, Petrut Florescu s-a concentrat exclusiv pe testele cu gumele LeCont.

Noua echipa pentru care va concura Petrut este una dintre cele mai importante din WSK, dar si din kartingul continental. In sezoanele trecute, Morsicani Racing a reusit numeroase victorii si titluri. Intre pilotii care au avut rezultate alaturi de Morsicani Racing se numara si Robert Visoiu, in prezent pilot in GP3 si in seria AutoGP.

Circuitul Alcaniz este situat in nord vestul Spaniei, intre orasele Madrid si Barcelona. Pista are o lungime de 1671 de metri, iar latimea benzii asfaltice este de 10 metri. Cele 15 viraje fac traseul iberic unul tehnic, dar cu trei paliere de viteza. Pe lista de start KF-Junior a etapei de la Alcaniz se vor afla 83 de piloti.

„Am decis sa renunt la ultimele etape din WSK pentru a ma concentra pe testele cu noua echipa. Imi place noul motor, care urca in mod constant. Pneurile LeCont sunt ceva mai dure decat cele Vega, cu care am mers in WSK, si nu ofera o aderenta la fel de buna. Despre circuit pot sa spun ca imi place, desi este ciudat. In teste, pe un anumit tur pierdeam pe primul sector, pentru ca mai apoi sa pierd pe sectorul final. Sper totusi ca week-endul de la Alcaniz sa aduca un rezultat bun, poate cel mai bun din 2013”, a declarat Petrut Florescu.

Vineri se vor desfasura antrenamente si calificari. Sambata vor fi mansele calificative, iar duminica prefinala si finala. Mai multe informatii in timp real despre participarile lui Petrut Florescu in kartingul european puteti gasi pe site-ul www.pmracing.ro.

Adaugati comentariu