Petrut Florescu: „Victoria a fost aproape la Ortona”

Aflat la start în acest weekend la cea de-a doua etapă a Campionatului European de Karting desfășurată pe pista italiană de la Ortona, Petruț Florescu a impresionat în toate ieșirile în pistă, fiind însă implicat într-un incident care i-a curmat șansele la victorie.

Dupa ce la prima etapa a Campionatului European tanarul Petrut Florescu a fost nevoit sa se multumeasca cu un loc mai putin bun in urma unor probleme tehnice, etapa a doua era una pe care pilotul Morsicani Racing o aborda fara presiunea luptei pentru titlu. Romanul a dovedit inca din primele iesiri in pista ca este foarte rapid, stabilind in numeroase randuri timpul de referinta al categoriei KFJunior.

Al 4-lea dupa antrenamentele cronometrate, Petrut Florescu a fost repartizat in grupa calificativa D, in care a reusit evolutii foarte bune. A reusit sa castige 2 dintre cele 4 heat-uri, clasandu-se pe locul secund intr-o alta mansa si pe locul al 12-lea in cea finala, in care a reusit cel mai rapid tur de pista. Rezultatele din heat-uri l-au clasat pe pozitia a 6-a a grilei de start din prefinala A a competitiei. Dupa o cursa entuziasmanta, in care Petrut s-a luptat cu o problema de supra-incalzire a motorului pe care avea sa-l schimbe ulterior, romanul a reusit un loc 3, care il plasa pe pozitia a 5-a a grilei de start din finala. Din nefericire, un contact provocat de brazilianul Sette Camara l-a scos pe Petrut Florescu din lupta pentru primul loc. Romanul a fortat pe final si a reusit sa minimizeze pierderile. A terminat finala pe locul 22, fiind in continuare cel mai bine clasat pilot roman.

„E mare pacat ca nu am reusit sa profit de pozitia buna la startul finalei si asta nu din vina mea. Contactul cu pilotul brazilian a fost unul foarte frustrant, insa atunci cand competitia este atat de stransa se mai intampla si astfel de incidente. Am incercat sa revin pe final, castigand multe batalii in pluton, insa nu era posibil mai mult. Victoria a fost foarte aproape. Am avut pe intreaga durata a weekendului viteza si determinarea necesare si voi duce asta cu mine la urmatoarele curse, in care ma astept sa joc un rol foarte important” a declarat Petrut Florescu.

Pilotul Morsicani Racing Team va fi din nou in pista weekend-ul viitor, atunci cand va concura in Campionatul Italian de Karting de pe pista de la Siena.

Adaugati comentariu