Peugeot 2008 DKR16, pregătit pentru Dakar

Lăsând în urmă un sezon Dakar 2015 în care leul francez și-a anunțat revenirea într-una din cele mai dificile competiții din lume, cât și o perioadă consacrată dezvoltării tehnice, iată că Peugeot ne aduce un buggy 2008 DKR16 proaspăt, cu o imagine mult mai agresivă, pregătit pentru competiția Dakar din 2016, ce va lua startul în fix 100 de zile, din Buenos Aires, Argentina. 

Versiunea cea nouă este regândită din punct de vedere al caroseriei, având formele mai ascuțite și mai agresive, renunțând cu totul la rotunjimile obișnuite. Mecanic, 2008 DKR16 este asemănător versiunii precedente, Peugeot conservând motorul de 3.0 V6 24V biturbo diesel, montat central, oficialii companiei franceze declarând totuși că versiunea pregătită sezonului 2016 va fi mult mai puternică, fără a face publice cifrele exacte. Există ceva îmbunătățiri la capitolul suspensiei și al trenului de rulare, însă Peugeot le ține secrete pentru moment.

Noul 2008 DKR16  este mai lung și mai lat, cu un comportament mult mai stabil datorită elementelor aerodinamice îmbunătățite, consolele față-spate fiind și ele reduse în dimesiune, mărind capacitățile micului buggy de a se deplasa pe orice tip de teren, de la dune de nisip până la teren accidentat forestier. Mai mult de atât, inginerii au reușit și reducerea greutății totale prin utilizarea unor jante de magneziu față de cele de aluminiu, folosite de modelul precedent. 

Sezonul Dakar 2016 va lua startul începând cu 2 Ianuarie 2016, din Buenos Aires, Argentina.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top