Peugeot 308 ar putea primi o versiune electrică până în 2023

Peugeot ar putea adăuga în gama noului model 308 o versiune full-electrică în 2023, conform unui oficial al mărcii citat de Automotive News.

Noul model compact lansat de Peugeot ar putea primi în viitorul apropiat o versiune full-electrică. Publicația Automotive News a aflat că o versiune electrică a noului model 308 va fi lansată în 2023 pentru a concura direct cu modelele ca Volkswagen ID.3. Nu au fost date însă detalii suplimentare legate de platforma folosită.

Peugeot 308 electric vine în 2023

Alegerea cea mai simplă ar fi platforma CMP folosită de majoritatea modelelor din grupul PSA care au atât propulsoare termice cât și versiuni electrice. Noul Citroen C4 folosește această platformă, dar este posibil ca Peugeot să utilizeze o viitoare arhitectură numită e-VMP, o adaptare la propulsia electrică a platformei EMP2 folosită de noul model 308. Noua platformă ar urma să debuteze odată cu lansarea noii generații Peugeot 3008, programată pentru anul 2023.

Noua generație 308 este mai lungă cu 110 mm, ceea ce îmbunătățit spațiul pentru pasagerii din spate, dar este cu 20 mm joasă față de generația anterioară. Ampatamentul a fost și el mărit cu 55 mm. Coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit, fiind acum 0.28.

Odată cu versiunea electrică a noului Peugeot 308, vom vedea, cel mai probabil și o variantă complet electrică a modelului Opel Astra.

Via Automotive News, Motor1

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top