Peugeot 308 GTI, confirmat pentru Festivalul de la Goodwood

Peugeot reînvie gloria compactelor sportive care au făcut istorie la finele secolului trecut și atacă Golf GTI, lansând la Festivalul Vitezei de la Goodwood (25-28 iunie) 308 GTI, versiunea de înaltă performanță a noului 308.

Potrivit primelor informații neoficiale, comparativ cu modelul de serie, 308 GTI va fi cu 30 mm mai lat și va avea o gardă la sol redusă cu 26 mm. Diferențele nu se opresc însă aici. Majoritatea elementelor caroseriei, inclusiv ușile și capota ar putea fi realizate din CFRP – fibră de carbon ranforsată cu plastic.

Farurile aderă la ultimele tendințe în materie de iluminare și oferă tehnologie full LED, în timp ce frânele dedicate lui GTI sunt dezvoltate de specialiștii de la Alcon, cu etriere cu patru pistonașe, discuri de 380 mm pe față și 330 mm pe spate.

Sub capotă se ascunde același turbo THP de 1,6 litri prezent și pe RCZ R, ceea ce se traduce printr-o putere maximă de 270 CP și un raport CP/litru excelent de 170 CP, cuplul maxim de 330 Nm fiind atins la 1.900 rpm. Puterea este transmisă exclusiv roților din față prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte.

Deși puriștii vor deplânge absența tracțiunii integrale, Peugeot a găsit soluția ideală pentru a contracara fenomenul de toque steer și a oferi un nivel de aderență demn de performanțele oferite de motor – un diferențial față autoblocant Torsen.

Rămâne de văzut dacă detaliile tehnice neoficiale vor fi confirmate de Peugeot. Fanii Leului din Sochaux nu mai au, însă, mult de așteptat, răbdarea urmând să le fie răsplătită peste mai puțin de trei săptămâni.

Adaugati comentariu