Peugeot 308 GTI. Toate informațiile despre rivalul lui Golf GTI

Peugeot 308 GTI revine în lupta pentru supremație în segmentul fierbinte al hot-hatch-urilor. Toate detaliile despre noul rival al lui VW Golf GTI.

Lansarea oficială va avea loc pe 25 iunie, în cadrul celebrului Festival al Vitezei de la Goodwood, Marea Britanie. Peugeot nu a mai avut, însă, răbdare și a dezvăluit noul model în avanpremiera evenimentului.

Datele tehnice neoficiale pe care vi le prezentam în urmă cu două săptămâni s-au adeverit. Peugeot 308 GTI va fi animat de un turbo THP de 1,6 litri și 270 CP, cu un raport CP/litru excelent de 170 CP. Cuplul maxim de 330 Nm este atins la 1.900 rpm, iar singura transmisie oferită este o cutie manuală cu șase rapoarte.

Interesant este că gama GTI va include și un model ceva mai cuminte. Intitulat GTI 250, acesta utilizează o versiune degonflată a aceluiași motor. Puterea scade până la 250 CP, dar cuplul este identic. Diferențe apar și în materie de performanțe. Dacă GTI 270 ajunge la 100 km/h în 6,0 secunde, GTI 250 atinge același prag în 6,2 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h în ambele cazuri.

Comparativ cu modelul de serie, 308 GTI are o gardă la sol redusă cu 11 mm. Diferențele nu se opresc însă aici. Grila şi farurile au fost uşor redesenate și oferă tehnologie full LED, în timp ce frânele dedicate lui GTI sunt dezvoltate de specialiștii de la Alcon, care au apelat la etriere cu patru pistonașe, discuri de 380 mm pe față și 330 mm pe spate. Posteriorul este adoptă şi el un design diferit, cu evacuări duble cromate şi un difuzor aparent de aer, grefat în partea inferioară a barei de protecţie.

Peugeot 308 GTI rămâne fidel tracțiunii față, însă inginerii francezi au găsit soluția ideală pentru a contracara fenomenul de toque steer – un diferențial față autoblocant Torsen, oferit doar pentru versiunea de top GTI 270, care primește și jante de 19 inch încălțate cu anvelope 235/35R19 of Michelin Pilot Sport 3, în loc de cele de numai 18 inch dedicate modelelor GTI 250.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top