Peugeot 308 Racing Cup – 1,6 Turbo si 308 CP

Peugeot 308 Racing Cup

Cu doar câteva săptămâni înaintea lansării oficiale din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Peugeot ridică vălul de pe mezinul  308 Racing Cup – 308 CP dintr-un motor 1,6 Turbo alături de un design agresiv. Adică mic și rău. 

Nerăbdători, francezii de la Peugeot au prezentat ieri cel mai tânăr membru al familiei, 308 Racing Cup, versiune ce împarte același pedigree cu fratele său mai mare, 308 GTi. Totuși, pe cât de asemănătoare par cele doua modele, pe atât de diferite sunt – Racing Cup vine cu un plus de 38 CP din aceași motorizare de 1.6 Turbo, cuplat la o cutie secvențială in șase trepte ce poate fi acționată prin padele. 

Însă diferențele cele mai importante le regăsim in materie de design  – Racing Cup este menit să fie rapid, agresiv și temut. Francezii nu s-au lăsat mai prejos, iar pentru 308 Racing Cup au pregătit o rețetă picanta – autovehicolul a fost echipat cu un body kit wide, căpătând astfel o lățime de 1,9 m – cu 108 mm mai mare decât GTi, un rollcage conform normelor FIA actuale, jante de 18 inchi cât și un eleron inspirat din cursele de WTCC. 

Mai multe detalii despre micul 308 Racing Cup vom afla în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, începând cu 15 Septembrie. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top