Peugeot 508 break ar putea fi prezentat în toamnă la Paris

Peugeot 508 Wagon

Peugeot 508 Wagon este așteptat să-și facă debutul la Salonul Auto de la Paris, în această toamnă, anunță publicația germană Autobild, la aproape jumătate de an după limuzina 508.

Peugeot 508 a fost prezentat în martie la Geneva. 508 Wagon vine cu designul elegant și interiorul ergonomic al limuzinei, dar cu un caracter practic mai pronunțat.

La exterior, break-ul va păstra imaginea senzuală a siluetei versiunii sedan, dar va primi un acoperiș alungit și o parte posterioară nouă, la capătul unui portbagaj generos. Limuzina pune la dispoziția ocupanților 487 de litri pentru bagaje, dar cifrele ar trebui să crească semnificativ. Partea frontală va rămâne însă neschimbată.

508 Wagon primește sistemul i-Cockpit, care include un instrumentar de bord digital și un ecran tactil de 10 inci, acesta din urmă redând sistemul multimedia.

Peugeot 508 – 2 în 1, sportiv și elegant

Surse din interior dau de înțeles că look-ul viitorului break este extrem de important, ceea ce ar putea echivala cu un spațiu redus față de ceea ce oferă un break obișnuit în numele imaginii.

Peugeot 508 Wagon va prelua gama de motorizare a sedanului. Aceasta cuprinde două motoare pe benzină cu 180, respectiv 220 de cai putere și trei unități pe motorină cu 130, 160 și 180 de cai putere, cuplate la o transmisie manuală cu șase trepte (pentru motorul 1.6 BlueHDI de 139 de cai putere) sau una automată cu opt rapoarte. Peugeot are în plan și o versiune plug-in hybrid.

Și break-ul va fi construit, ca și limuzina, la uzina Mulhouse din Franța.

Simulare digitală: Behance.net.

Adaugati comentariu