Peugeot e-308: versiune electrică pentru hatchback-ul compact

Peugeot a anunțat oficial adăugarea unei versiuni complet electrice în gama modelului compact 308. Noul e-308 folosește o baterie de 51 kWh și are o autonomie de 400 kilometri.

Peugeot a adăugat oficial în gamă versiunea electrică a modelului 308. Numit Peugeot e-308, modelul complet electric este disponibil în două variante de caroserie: hatchback și SW. Ambele modele folosesc motorul electric de 156 CP și 260 Nm alimentat de o baterie de 51 kWh (54 kWh capacitate brută). Arhitectura folosită este la 400V.

Peugeot e-308

Sistemul permite încărcări rapide la 100 kW. Bateria se poate încărca de la 20% la 80% în 25 minute, dacă este folosită o stație rapidă de putere maximă. La încărcări AC, chargerul permite încărcări cu maxim 11 kW.

Noul model primește jante de 18 inchi cu design aerodinamic și anvelope eficiente cu rezistență redusă la înaintare. Modelul dispune de trei moduri de condus (eco, normal și sport) plus mod B (Brake) ce amplifică decelerarea la eliberarea pedalei de accelerație pentru o recuperare mai bună a energiei.

Versiunile electrice e-308 și e-308 SW vor fi disponibile începând din a doua jumătate a lui 2023. Modelul va fi disponibil în liniile de echipare Allure și GT.

Via Peugeot

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top