Peugeot e-Rifter: nou model electric în gama de utilitare ușoare a grupului PSA

peugeot-e-rifter-8-autoexpert.ro

Peugeot mai adaugă o versiune electrificată în gama sa de utilitare ușoare: modelul pentru pasageri e-Rifter.

Peugeot Rifter, versiunea dedicată trasportului de pasageri din gama de utilitare ușoare, a primit o versiune electrică. Rifter este urmașul modelului Partner și a fost lansat în 2018.

peugeot-e-rifter-8-autoexpert.ro

Numit e-Rifter, modelul electric va fi disponibil în două variante de caroserie: standard cu 4.40 metri lungime sau long cu 4.75 metri lungime. Poate fi configurat cu cinci sau șapte locuri.

Peugeot e-Rifter: 136 CP și baterie de 50 kWh

La exterior, nu sunt vizibile modificări majore față de versiuni cu motoare termice. Portul de încărcare este situat pe partea stângă în spate.

peugeot-e-rifter-7-autoexpert.ro

La interior, apar schimvări în zona consolei centrale unde a fost amplasat selectorul cutiei de viteze automate și selectorul pentru modurile de condus. A fost adăugată și frână de parcare electrică. Opțional, modelul este oferit cu planță de bord digitală, iar un display de 10 inch este amplasat deasupra consolei centrale.

peugeot-e-rifter-5-autoexpert.ro

Ca de obicei, Peugeot folosește platforma EMP-2 cu motorul electric de 136 CP și baterie de 50 kWh, același setup folosit de numeroase modele electrice din cadrul grupului francez. Modelul Peugeot e-Rifter poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 11.2 secunde, iar viteza maximă este de 135 km/oră.

peugeot-e-rifter-13-autoexpert.ro

Autonomia oficială este de 280 kilometri, măsurată în standard WLTP. Modelul electric este produs la uzina Peugeot din Spania, iar primele livrări sunt prevăzute pentru a doua parte a anului.

peugeot-e-rifter-1-autoexpert,ro

Via Peugeot

Adaugati comentariu