Peugeot Instinct Concept: Gran Turismo hibrid și autonom

Peugeot Instinct Concept prezintă viziunea constructorului francez asupra unui gran turismo 100% autonom, cu patru locuri și propusie hibridă. Premiera la Geneva.

Peugeot spune că Instinct îi oferă șoferului libertatea. Libertatea de a alege între conducerea autonomă și cea clasică. În consecință, interiorul poate fi configurat în patru moduri. Dacă doriți să preluați controlul volanului, apelați la Drive Boost și Drive Relax, primul setând sportiv parametrii motorului, direcției, suspensiei, iar cel de-al doilea ceva mai soft.

Dacă se optează pentru conducerea autonomă, Peugeot oferă alte două moduri, intitulate Autonomous Sharp și Autonomous Soft. Sharp asigură un mod de rulare eficient și rapid, iar Soft unul cât mai lin, pentru ca pasagerii să se poată odihni în liniște deplină.

În funcție de modul de conducere ales, interiorul se reconfigurează automat, în modurile de rulare autonomă volanul și pedalele retractabile dispârând în planșa de bord. În plus, există și o setare ce comandă rabatarea scaunelor, pentru a imita funcționalitatea unui pat.

Interiorul este dominat de ecrane tactile, cel mai mare având diagonala de 9,7 inch. Conexiunea la internet este standard, aceasta fiind bazată pe serviciile de tip cloud furnizate de Samsung. Controlul prin voce și gesturi este, de asemenea, posibil.

Propulsia este asigurată de un ansamblu hibrid cu o putere totală estimată la 300 CP. Peugeot nu a publicat niciun fel de detalii tehnice referitoare la acesta.

peugeot-instinct (2)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top