Peugeot întrerupe dezvoltarea motoarelor diesel

Peugeot 508 SW First Edition(7)

Peugeot a pornit pe calea electrificării, iar diesel-urile nu mai sunt o prioritate. Surse neoficiale anunță că producătorul francez va lua o pauză pe termen nedeterminat de la dezvoltarea propulsoarelor pe motorină.

Peugeot întrerupe dezvoltarea motoarelor diesel, anunță britanicii de la Autocar, care au vorbit cu directorul de produs al companiei franceze, Laurent Blanchet, la Salonul Auto de la Paris.

Blanchet susține că viitorul motoarelor diesel este nesigur. “Va trebui să vedem dacă piața va elimina sau va renunța la aceste motoare. Noi am decis să nu mai dezoltăm tehnologia diesel, pentru că așteptăm să vedem ce se întâmplă”, spune oficialul Peugeot.

Diesel versus benzină: ce șanse mai au propulsoarele pe motorină?

La ora actuală, o cotă de piață de 36% este trecută în contul mașinilor cu propulsie diesel, ceea ce reprezintă o scădere semnificativă de la cele 50 de procente atribuite în 2017 acestui tip de propulsie. Scandalurile declanșate în ultima perioadă în industrie, cu Grupul Volkswagen în prim plan, i-a făcut pe ceilalți constructori auto, dar și pe clienți, să se reorienteze.

În plus, autoritățile locale din tot mai multe orașe impun restricții dure vehiculelor poluante, plănuind să interzică diesel-urile complet în viitorul nu foarte îndepărtat.

“Dacă în 2022 sau în 2023, cota de piață este, să zicem, de 5%, cu siguranță vom renunța. Dar dacă va fi de 30%, lucrurile vor sta altfel”, explică Blanchet, convins că tendințele sunt greu de anticipat.

Peugeot este cel mai recent nume pe lista producătorilor care au ales deja să scoată din gamele unor modele propulsiile diesel. Află aici care sunt acestea:

Lista completă a modelelor care renunță la motoarele diesel

Adaugati comentariu