Peugeot prezintă la Geneva două concepte bazate pe noua generație 208

Peugeot dezvăluie două concept car-uri la Geneva, XY si GTi, ce reflectă cele două expresii ale tendinței ascendente a Mărcii în segmentul supermini. Aceste concept car-uri marchează saltul dintre generații, evidențiat deja de modelul 208.

Conceptul XY urban sic 

Echipat cu un propulsor de 1.6 e-HDi ce dezvoltă 84 kW (115 Cp) asociat unei cutii de viteze manuale în 6 trepte, Concept car-ul XY transportă ocupanții într-o ambianță rafinată, cu o semnătură rosu aprins, ce înfrumusețează atât caroseria cât si habitaclul.

Vopsit în umbre ‘Pulsion’, conceptul XY pare să se schimbe constant, în funcție de distanța si poziția de la care este privit. Capacitatea de transformare este rezultatul unei metode unice, bazată pe aplicarea cu precizie a 16 straturi de vopsea si lac.

Habitaclul este scos în evidență de accentele de piele de culoare rosu aprins, naturală, cu cusături asortate: plansă de bord, cotieră, inele volan, laterale si manetă schimbător, dungi pe inserțiile scaunelor, covorase cu aspect de mătase… Plafonul panoramic vitrat este îmbrăcat în piele neagră.

La volan, soferul se asează pe un scaun îmbrăcat în piele gri sidefat, cu spătarul cu aspect plisat. Acest efect în relief este obținut cu ajutorul a cinci inele din metal, care strâng si încrețesc materialul. Deosebita atenție acordată materialelor continuă cu volanul exclusivist îmbrăcat în piele, cu dungi minuscule rosu aprins si inserții cromate în partea de jos. Scăldat în lumina naturală oferită de plafonul panoramic vitrat, cu lumină de ambianță albă, nivelurile de finisaj ale interiorului conferă un aspect impresionant si exclusivist.

Compartimentul pasageri nu este doar rafinat, ergonomia sa face ca soferul să fie în perfectă armonie cu masina. Fără să fie nevoit să-si ia privirea de la drum, descoperă un panou de bord ridicat, cu ceasuri pe fond argintiu cu contur cu led-uri albe. Cu vârful degetelor sau cu ajutorul comenzilor de pe volan conducătorul auto poate folosi un ecran digital vast pentru a asculta muzica favorită transferată de pe telefonul pe care este stocată sau pur si simplu pentru a-si aleage traseul…

Cu jante de 18”, ce combină spițele ‘dual-effect’, Conceptul XY îsi reflectă caracterul deosebit la exterior grație culorii Pulsion si diferitelor detalii. Ornamente cromate înfrumusețează conturul plafonului panoramic vitrat, al ferestrelor si panourilor portierelor, în timp ce partea de jos a grilei este finisată cu piele argintie cu cusătură dublă. în plus, grila este înfrumusețată cu trei bare orizontale cromate, ce se prelungesc peste lonjeronul de culoare neagră.

Conceptul GTi: Re-inventarea unei legende

Primele senzații sunt vizuale; sunt dezvăluite de îndată ce descoperiți Concept carul GTi. Vopsea izbitoare rosu aprins, intensă si foarte puternică, cu reflexii negre înfrumusețează întreagă caroserie. Apropiindu-vă mai mult, capota si pavilionul îsi dezvăluie secretul: materialul cu motiv sah combină diversele nuanțe de vopsea si lac.

Inspirat direct de steagul cunoscut de toți entuziastii motorsport-ului, acest motiv înfrumusețează de asemenea protecția metalică a grilei, bara de jos care îsi reflectă cu mândrie originile, afisând steagul Franței.

Lonjeronul si partea de jos a spoilerului spate vopsite cu negru lucios sunt accentuate printr-un contrast remarcabil. Inserții rosii în exteriorul si interiorul concept car-ului GTi. Jantele pe 18”, strălucitoare si perfect conturate sunt de asemenea înfrumusețate cu rosu, la fel ca si sistemul de evacuare dublu cromat si literele Mărcii inscripționate pe grilă… fără să uităm de logo-ul concept car-ului Gti din aluminiu strălucitor, amintind de ilustrul său predecesor: legendarul 205 GTi.

în habitaclu, cusăturile si logo-ul central de pe volanul din piele au un design sportiv, lateralele manetei de viteză, cusăturile duble ale scaunelor si conturul ceasurilor tehnologice de bord, totul crează o ambianță clar sportivă.

Asezat pe un scaun creat din mai multe materiale- Piele Nappa pe secțiunea exterioară, secțiune centrală cu țesătură textilă cu motiv tartan în relief, tetieră din piele- soferul ține în mâini un volan cu o secțiune inferioară plată, inscripționat cu logo-ul concept car-ului GTi pe inelul din aluminium. în plus, marginea volanului este îmbrăcată în material perforat de culoare rosie, cu tema sah.

Pentru a se încadra în această atmosferă sportivă, tabloul de bord este îmbrăcat în piele Alcantara cu cusături gri, în timp ce pavilionul este complet negru, iar pedala de frână este din aluminiu. Nu în ultimul rând, linia tabloului de bord si difuzoarele de aer combină rosul si negrul într-un degradeÅL subtil, în timp ce motivul sahului înfrumusețează barele din aluminiu ale portierelor.

Concept car-ul GTi poate fi echipat cu un singur propulsor, acela de la RCZ THP 200. Asociat unei cutii manuale în 6 trepte, propulsorul de 1.6l THP pune soferul la volanul unei masini ce oferă senzații nemaiîntâlnite până acum, reînnoite grație îmbunătățirii semnificative a intrumentelor si comenzilor.

Grație volanului mic, soferul se identifică cu vehiculul, fiind întotdeauna pe traiectoria corectă, fără a fi nevoit să-si ia privirea de la drum. De fapt, informația este afisată pe linia sa vizuală, de către panoul de instrumente cu taste pe fond argintiu si gradații foarte precise. Este de ajuns o singură privireț

Beneficiind din plin de aspectul compact si luminozitate, ținuta de drum este excelentă si precisă. Aceasta este rezultatul unui sasiu cu ampatamentul mărit cu 36 mm în față si în spate, precum si spoilerul sport ce reflectă formele pavilionului, exercitând forța de apăsare necesară. Pentru o distanță de frânare optimă, Conceptul GTi este echipat cu patru discuri, cu diametru de 302mm în partea din față si 249mm în partea din spate, prinse cu prezoane de culoare rosie.

Adaugati comentariu