Piaggio cu mai mult de 2 roți

Producătorul italian de scutere Piaggio, pregătește lansarea unei mașini de mici dimensiuni, ideală pentru traficul din orașe și prevăzută cu 3 locuri, care ar putea fi vândută în Europa începând cu anul 2013.

Un concept care prefațează viitorul model Piaggio și care folosește o arhitectură similară cu cea a lui Smart Fortwo, a fost lansat la Salonul Moto de la Milano. Configurația habitaclului este asemănătoare cu cea a celebrului supercar britanic McLaren F1, sau cu cea a conceptului BMW Z13 din 1994. Mai precis este vorba de trei locuri, cu postul de conducere dispus central și celelalte două, plasate pe lateral și ușor către spate.

Botezat NT3, conceptul Piaggio a fost conceput în India, unde dupa lansare, viitorul model de serie va concura modelul de succes Tata Nano (2.500 $) și modelele cu preț redus produse de Maruti. NT3 se bazează pe vehiculul comercial clasic cu trei roți Piaggio Ape; produs în variantele pick-up și van, Ape s-a bucurat de un real succes pe piața indiană si pe cele din Europa de Sud. Variantele de motorizare pentru concept sunt reprezentate de motoare de motocicletă de 200 si 300 de cmc, pentru cel din urmă luându-se în calcul și o variantă de hibridizare.

Roberto Colannino, șeful Piaggio, a declarat că are în plan pe piața indiană, vânzări însemnate pentru viitorul model, ca mai apoi să fie cucerite și restul piețelor asiatice și cea europeană. Deși Piaggio dorește lansarea în producția de serie în maxim trei ani, nu au fost comunicate deocamdată date și detalii despre fabrica unde va fi demarată producția modelului.

Sursa: www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/253890/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top