Pilotul de Formula 1 Mark Webber va concura la Le Mans pentru Porsche

Pilotul australian de Formula 1 Mark Webber a semnat un contract pe şapte ani cu Porsche. Începând cu sezonul din 2014, acesta va concura la volanul noului prototip sport Porsche LMP1 în Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi în Campionatul Mondal de Anduranţă (World Endurance Championship).

Australianul în vârstă de 36 de ani a mai concurat deja de două ori la Le Mans. În 1998, a terminat cursa al doilea în Campionatul FIA GT, la volanul unui prototip sport. Pe tot parcursul carierei sale în Formula 1, din 2002 până în prezent, Webber a obţinut 36 de locuri pe podium, a câștigat nouă curse şi s-a calificat de 11 ori primul la linia de start.

„Este o onoare pentru mine să colaborez cu Porsche odată cu întoarcerea lor în fruntea cursei la Le Mans şi la Campionatul Mondial de Anduranţă pentru maşini sport, şi să fac parte din echipă”, a declarat Mark Webber. „Porsche a scris istoria curselor în calitate de producător auto şi reprezintă un model pentru tehnologiile şi performanţele remarcabile la cel mai înalt nivel. Aştept cu nerăbdare această nouă provocare după experienţa din Formula 1. Fără îndoială, Porsche va avea setate obiective foarte înalte. Abia aştept să pilotez una dintre cele mai rapide maşini sport din lume”, a completat Webber.

„Sunt foarte încântat că l-am convins pe Mark Webber să colaboreze cu noi pentru proiectul LMP1, ţinând cont că este unul dintre cei mai buni şi cei mai de succes piloţi de Formula 1 din timpurile noastre”, a comentat Wolfgang Hatz, Board Member for Research and Development în cadrul Porsche AG. „Mark este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni piloţi de curse din lume, are deja experienţa cursei de 24 de ore de la Le Mans şi, pe de-asupra, este fan Porsche de mai mulţi ani”, a declarat Wolfgang Hatz.

“Am învăţat să îi apreciez calităţile lui Mark când am fost amândoi în Formula 1,” a mărturisit Fritz Enzinger, preşedintele LMP1. „Este unul dintre cei mai buni piloţi pe care mi i-aş fi putut imagina pentru echipa noastră. Sunt absolut încântat că avem un pilot atât de experimentat şi de rapid alături de noi pentru 2014”, a completat Fritz Enzinger.

Alături de Mark Webber, cu noul model LMP1 vor concura alţi doi piloţi Porsche cu experienţă: Timo Bernhard (Germania) şi Romain Dumas (Franţa), precum şi fostul pilot de teste din  Formula 1, Neel Jani (Elveţia). Bernhard şi Dumas şi-au mai alăturat deja forţele în 2010, când au ieşit câştigători în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. În anii 2007 şi 2008, aceştia au câştigat titlul în ediţia americană a seriei Le Mans, la volanul unui prototip sport RS Spyder LMP2. Neel Jani concurează pentru clasa LMP1 din 2010.

Adaugati comentariu