Pininfarina a ales numele mașinii sale cu 1.900 de cai putere

Pininfarina Battista

Hypercarul Pininfarina va avea 1.900 de cai putere, un cuplu de 2.300 Nm, va ajunge de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2 secunde și va atinge o viteză maximă de aproximativ 400 km/h. Vom vedea cum arată posesorul cifrelor impresionante în primăvara anului viitor, la Salonul Auto de la Geneva.

Până atunci însă, Pininfarina a dezvăluit numele hypercarului pe care îl va prezenta în luna martie. Se numește “Battista”, în semn de omagiu adus fondatorului companiei, Battista “Pinin” Farina.

Cu nume de cod PF0, mașina va primi un sistem de propulsie electric și va fi cea mai puternică și mai rapidă construită vreodată în Italia, lăsând în urmă astfel, nume consacrate ca Ferrari, Lamborghini sau Pagani. Va fi chiar mai rapidă ca monoposturile de Formula 1.

Tot la Geneva, Pininfarina va dezvălui și autonomia primului său model, care este estimată, pentru moment, la aproximativ 480 de kilometri.

Pininfarina Battista

Bolidul va ajunge pe piață în 2020, anul în care Carrozzeria Pininfarina aniversează 90 de ani de existență, sărbătorind astfel debutul său ca și constructor auto.

“Este un vis devenit realitate. Bunicul meu și-a dorit întotdeauna ca într-o bună zi, să existe mașini Pininfarina. Acest hypercar va veni cu performanțe de record, inovații tehnologii și, bineînțeles, cu un design elegant”, spune nepotul lui “Pinin” Farina, Paolo, președinte al companiei.

Doar 150 de unități vor fi produse: 50 dintre ele vor ajunge în Statele Unite, alte 50 vor lua drumul Orientului Mijlociu și al Asiei, și 50 vor rămâne în Europa.

Adaugati comentariu