Pirelli a lansat anvelopele Cinturato P1

Pirelli prezintă Cinturato P1, anvelopele “eco” de ultimă generaţie, dezvoltate pentru automobile de dimensiuni mici şi mijlocii, ce garantează performanţa pe fiecare tip de suprafaţă şi protejează mediul înconjurător.

 

Noua completare adusă familiei Cinturato a fost testată în premieră mondială de către mass media europeană în Puglia, pe un drum ce şerpuieşte printre livezi de măslini, sate frumoase şi pe coasta Adriaticii. Gama Cinturato P1, care urmează să fie lansat în curând şi în America Latină şi Asia, va fi disponibilă pe piaţa europeană a pieselor de schimb până la sfârșitul anului 2011, cu dimensiuni cuprinse între 14” şi 16”, acest model fiind deja ales ca echipament de serie original de către BMW.

Cinturato P1 extinde gama „eco” a Pirelli, lansată cu trei ani în urmă, cu Cinturato P4 and P6, pentru autoturismele de oraş şi pentru cele de dimensiuni mici, îmbogățită ulterior cu Cinturato P7, pentru maşinile de dimensiuni medii.

Noul Cinturato include tehnologia Pirelli dezvoltată pentru anvelopele de Performanţă Ultra-Avansată: Cinturato P1a fost conceput după standardele de ultimă generaţie, încununate deja de succes, ale modelului Cinturato P7, câştigătorul celor mai multe teste executate de către organismele de certificare europene, dar şi de cele mai influente reviste de specialitate.

De fapt, Cinturato P1 a fost dezvoltat la centrul de Cercetare şi Dezvoltare Pirelli din Milano, unde sunt proiectate și pneurile de Formula 1. Noua anvelopă reprezintă chintesența experienței „eco” câștigată de Pirelli prin implementarea strategiei „Performanţă verde” şi a tehnologiei dezvoltate de ingineri pentru a asigura performanţe de vârf.

ADN-ul modelului Cinturato P1 însumează deci caracteristicile „eco” ale Cinturato şi Scorpion Verde, anvelopa ecologică dedicată automobilelor SUV şi Crossover, dar şi tehnologia elaborată pentru familia  P Zero.

Siguranţa, plăcerea de a conduce, grija pentru mediul înconjurător şi versatilitatea sunt cele patru caracteristici-cheie ale Cinturato P1, aliniindu-se perfect celorlalte noi exigențe ale pieţei: performanţa văzută ca siguranţă, eficienţa consumului şi impactul scăzut asupra mediului înconjurător. Cinturato P1 este anvelopa creată pentru a respecta viitoarea Directivă UE 2012 pentru etichetare: în primele teste oficiale, noua anvelopă Pirelli s-a distins prin gradul ridicat de economisire a combustibilului şi prin reducerea zgomotului, doi parametri-cheie pentru a asigura un „punctaj ecologic” ridicat.

Graţie greutăţii sale mai redusă cu 15% şi alegerii unor soluţii tehnologice inovatoare, noul Cinturato realizează o reducere a rezistenţei la rulare de până la 25%. Tot în termeni „eco”, Cinturato P1 reduce zgomotul exterior cu până la 1,5 dB şi zgomotul interior cu 1 dB, îmbunătăţind confortul şi plăcerea de a conduce. Caracterul „eco-friendly” al P1 este egalat de conținutul său tehnologic ridicat: la unele dimensiuni, noua anvelopă este disponibilă și în versiunea Run Flat, care oferă o mobilitate continuă.

Noul Cinturato consolidează strategia „Performanţă verde” a companiei Pirelli – produsele „eco” reprezentând 36% din vânzările anului 2010 şi 27% din vânzările în întreaga lume. Acest lucru aduce gama de produse „eco” Cinturato pe primul loc în cadrul Grupului, fiind totodată gama ce va înregistra creşteri semnificative, corelate cu dezvoltarea prognozată a strategiei „Performanţă verde”.

Adaugati comentariu